Specijalni sud za ratne zločine počinje da radi

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni sud za ratne zločine počinje da radi

Specijalni sud za pretpostavljene ratne zločine bivših visokih oficira Oslobodilačke vojske Kosova od srede postaje funkcionalan i može da primi prve optužnice.

Predsednica Specijalnog suda za ratne zločine Ekaterina Trendafilova izjavila je 28. juna, pošto je Specijalizovano veće Ustavnog suda usvojilo Pravilnik o postupku i dokazima, da je time omogućeno da u roku od sedam dana sud može da primi podneske ili optužnice Specijalnog tužilaštva.

Nakon sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dana od usvajanja pravilnika, to znači od srede, 5. jula, neće postojati nikakva pravna prepreka za primanje podnesaka ili optužnice Specijalizovanog tužilaštva.

Trendafiloa je podvukla da odluka Specijalizovanog veća Ustavnog suda predstavlja garanciju da su Pravila u skladu sa najvišim standardima ljudskih prava.

Prema njenim rečima, usvajanjem Pravilnika o postupku i dokazima, Specijalizovana veća takođe obezbeđuju robustan sistem zaštite pojedinaca koji mogu doći u opasnost zbog učešća u postupku pred Specijalizovanim većima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.