Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni sud nije na dnevnom redu Skupštine Kosova

Na dnevnom redu sednice Predsedništva Skupštine Kosova, koja će se održati danas, nema tačke o inicijativi 43 poslanika za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se razmotrao predlog zakona o ukidanju Specijalnog suda.

Kako je objavljeno na sajtu Skupštine Kosova, na dnevnom redu su usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica i pripreme za narednu sednicu parlamenta Kosova.

Kako se navodi, na narednoj sednici kosovskog parlamenta razmatraće se nedovršene tačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prethodne sednice, interpelacija premijera Ramuša Haradinaja u vezi pucanja oružjem od strane zamenika premijera i ministra dijaspore Dardana Gashija, i niz nacrta zakona.

Između ostalog razmatraće se Nacrt zakonika o pravima maloletnika, nacrti zakona o unutrašnjoj kontroli javnih finansija, tretiranju bespravne gradnje, sprečavanju sukoba interesa u vršenju javne funkcije, o azilu, standardizaciji.

Na sednici će se razmatrati i godišnji izveštaj Agencije za statistiku Kosova za 2016, kao i Strategija za energiju Kosova od 2017. do 2026. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inicijativa o ukidanju Specijalnog suda poslata Vladi Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2018

Predsedništvo Kosova odlučilo je da se inicijativa poslanika o ukidanju Specijalnog suda za ratne zločine prosledi Vladi Kosova na razmatranje, izjavio je Gljauk Konjufca iz Samoopredeljenja koji je prisustvovao sastanku Predsedništva Kosova gde je na dnevnom redu bilo to pitanje. „Onako kako...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.