Spasić:Porodice otetih rudara na Kosovu i Metohiji 23 godine traže pravdu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 10:46

Spasić:Porodice otetih rudara na Kosovu i Metohiji 23 godine traže pravdu

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji obeležilo je danas godišnjicu kidnapovanja 10 rudara kopa "Belaćevac" na KiM, koji nikad nisu pronađeni, a predsednik udruženja Simo Spasić kaže da porodice traže pravdu već 23 godine.

Spasić je novinarima ispred Doma Narodne skupštine, gde su bile postavljene fotografije kidnapovanih rudara i rudarski šlemovi, rekao da su na današnji dan 1998. godine pripadnici terorističke zločinačke UČK na radnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mestima kidnapovali 10 rudara površinskog kopa uglja "Belaćevac" u Drenici na KiM.

Naveo je da su ti rudari bili zatočenici logora Likovac, koji je držao komandant UČK Fatmir Ljimaj.

"Nažalost, taj Haški sud neće suditi zbog srpskih žrtava, isključivo zbog šiptarskih žrtava, i neće biti 1998. godina u toj optužnici, neće biti Klečke, Volujka, Mališeva, Lapušnika, Likovca gde su u logorima držani kidnapovani Srbi", kaže Spasić.

Naveo je da je na žalost za vreme vlasti DOS-a oslobođeno 2.108 kidnapera, terorista, silovatelja i zločinaca na čelu sa braćom Mazreku.

"Nisu tražili da se kidnapovani Srbi oslobode i razmene po pricipu svi za sve. Naše porodice su zavijene u crno", naveo je Spasić.

Kaže da porodice kidnapovanih i ubijenih 23 godine traže pravdu, ali i navodi da je, nažalost, ubeđen da pravde za srpske žrtve neće biti nikada.

Spasić je rekao da je danas došao ispred Doma narodne skupštine u kojoj se održava posebna sednica posvećena KiM.

"Predsednik Aleksandar Vučić ima (u parlamentu) obraćanje narodu. Hvala što nam je omogućeno da delegacija Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih bude na galeriji u parlamentu", kaže Spasić.

Kidnapovani rudari iz rudnika Belaćevac nikada nisu pronađeni, a njihova otmica označila je početak masovnog stradanja srpskog civilnog stanovništva na KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.