Sneg na Zlatiboru, Kopaoniku, Kosmetu i u Sjenici

Izvor: RTS, 16.Jan.2017, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg na Zlatiboru, Kopaoniku, Kosmetu i u Sjenici

Zbog niskih temperatura poledica i dalje predstavlja veliku opasnost u vožnji. U Sjenici, na Zlatiboru, Kopaoniku, kao i na Kosovu i Metohiji pada sneg umerenog intenziteta.
Posle kratkog prekida, sneg je ponovo počeo da pada i to pretežno u višim krajevima Srbije.
Ima ga u planinskim predelima, sjeničkom kraju kao i na Kosovu i Metohiji, gde se saobraćaj odvija bez problema ali usporeno.
Prognostičari >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predviđaju da će padavina na Kosovu biti i narednih dana.
Temperature će biti niske i kretaće se do 15 stepeni ispod nule.
Sumaglice ima u većini krajeva Srbije, dok je magla prisutna u pojedinim delovima Beograda, na severu Šumadije i jugu Banata pri čemu je vidljivost smanjena na 200 do 500 metara, što može biti opasno jer je u tim područjima kolovoz mokar, a temperature niže.
Prema rečima meterologa, naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada tokom dana proširiće se i na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.
Iz AMSS upozoravaju vozače da mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i upravljivost i zahtevaju pažljivo upravljanje vozilom.
Poledica je vrlo čest uzrok izletanja sa kolovoza, gubljenja kontrole nad vozilom i razlog većeg broja saobraćajnih udesa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Snijeg pada u Sjenici i Tutinu

Izvor: SandzakPress.net, 16.Jan.2017

Zbog niskih temperatura poledica i dalje predstavlja veliku opasnost u vožnji. U Sjenici, Tutinu, na Zlatiboru i Kopaoniku pada snijeg umjerenog intenziteta. Posle kratkog prekida, sneg je ponovo počeo da pada i to pretežno u višim krajevima Srbije. Ima ga u planinskim predjelima, sjeničkom i tutinskom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.