Snažna eksplozija na severu Mitrovice; Policija ne zna gde

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 10:22

Snažna eksplozija na severu Mitrovice; Policija ne zna gde

Kosovska policija saopštila je da se noćas u 00.52 kod naselja "Tri solitera" u severnom delu Mitrovice dogodila jaka eksplozija.

Zamenik direktora policije za sever Kosova Veton Elšani rekao je medijima da se čula eksplozija, za koju se sumnja da je izvedena "šok bombom".

Elšani je dodao i da mesto eksplotije nije locirano.

"Jedinice policije su izašle i patrolirali tom lokacijom, istovremeno su razgovarali sa nekim građanima, ali nije pronađeno mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde je bila eksplozija", kazao je on

Prema njegovim rečima, sumnja se da se radi o eksploziji "šok bombe". Rekao je i da nije pričinjena materijalna šteta.

Pre nekoliko dana nepoznate osobe su eksplozivnom napravom napale policijski punkt u tom naselju.

Srpska lista (SL) ponovila je danas zahtev Kforu i Euleksu da pojačaju prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili fingirane incidente koje Priština koristi kao alibi za pojačano prisustvo specijalnih jedinica tzv kosovske policije.

SL je u saopštenju osudila incident koji se dogodio prošle noći.

"Uvereni smo da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Kosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane", ističe se u saopštenju.

Ukazuje se na to da bacanje petarde ili slične pirotehnike nije zločin, ali se izražava zabrinutost da "fingiranje ovakvih incidenata" ima za cilj stvaranja alibija za specijalnij jedinica tzv kosovske policije u srpskim sredinama, i nastavak represije nad srpskim narodom, kao i neosnovana hapšenja.

Dodaje se da je "zanimljivo" to što je, kao i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade, i ova šok bomba bačena u rejonu koji je nedeljama u nazad pod potpunom kotrolom Kurtijevih specijalnih jedinica.

"Zato ponavljamo zahtev Kforu-u i Euleksu da pojača svoje prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili ove fingirane incidente, koje Kurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba", kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.