Smenjen kosovski ministar policije

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen kosovski ministar policije

Na zahtev stanke Alijansa za novo Kosovo smenjen je ministar unutrašnjih poslova privremenih kosovskih institucija u Prištini Bejtuš Gaši, javlja RTK na srpskom jeziku, pozivajući se na organizacionog sekretara te partije Rahima Pacolija.
"Partija je tražila smenu ministra Gašija iz redova stranke zbog lošeg rešavanja pitanja koji se tiču >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građana. Očekuje se da sada na tu funkciju bude imenovan neko drugi", rekao je Pacoli za RTK lajv.

Radio-televizija Kosova navodi da Pacoli nije hteo da kaže ko će doći na mesto Gašija.
S druge strane, prištinski Ekspres objavio je da se očekuje da će za novog ministra unutrašnjih poslova biti imenovan Ekrem Mustafa, navodi se u pres-klipingu Unmika.
Međutim, Ekspres ističe da kosovska vlada još nije zvanično potvrdila da Gaši više nije njen deo.
Pacoli je za Ekspres rekao da je Gaši smenjen zato što je "loše obavljao svoj posao".
Ekspres navodi da je vest potvrdio i Agim Bahtiri iz Alijanse za novo Kosovo, inače stranke kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.
Gaši je pre izbora za kosovskog ministra unutrašnjih poslova bio zamenik ministra kosovskih bezbednosnih snaga, podseća RTK.
Ukoliko se potvrdi vest o smeni Gašija, on je drugi kosovski ministar unutrašnjih poslova koji je smenjen od formiranja kosovske vlade na celu sa Ramušom Haradinajem.
Pozivajući se na svoje izvore, mediji su ranije danas preneli da će Gaši biti smenjen zbog uske povezanosti sa serijom pljački u više filijala banaka, od kojih su neke bile oružane, što je, kako kažu, prouzrokovalo velike materijalne štete.
Haradinaj je pre nekoliko meseci smenio tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Flamura Sefaja zbog tajne deportacije šest turskih državljanja koji su navodno bili povezani sa pokretom Fetulaha Gulena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rahim Pacoli: Smenjen ministar policije Bejtuš Gaši

Izvor: Blic, 15.Okt.2018

Na zahtev stanke Alijansa za Novo Kosovo (ANK) smenjen je ministar unutrašnjih poslova privremenih kosovskih institucija Bejtuš Gaši, javlja RTK na srpskom jeziku, pozivajući se na organizacionog sekretara te partije Rahima Pacolija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.