Slavko Simić: Jablanović je i dalje predsednik Srpske liste

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavko Simić: Jablanović je i dalje predsednik Srpske liste

Šef Poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova Slavko Simić rekao je danas da poslanici ove liste nemaju nikakvu dilemu oko toga da je Aleksandar Jablanović i dalje predsednik liste.

On je dodao da oni koji pišu proglase protiv Jablanovića ne žele jedinstvo Srba na Kosovu.

Simić je za Agenciju Beta kazao da je Srpska lista jedinstvena i demantovao navode da je Vlada Srbije raspravljala o radu Srpske liste.

- Proglasi i izjave protiv Jablanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavljaju jednu perfidnu igru pojedinaca koji, na žalost, žele da politički slome onoga koji je gradio i gradi temelje političkog jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovde postoji neko ko ne želi jedinstvo srpskog naroda, kao i jedinstvo poslaničkog kluba Srpske liste. Taj ko ne želi jedinstvo svakako nije Aleksandar Jablanović - ocenio je Simić.

On je podsetio da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Marko Đurić rekao na nedavnoj konferenciji za medije da su na Kosovu potrebni "ljudi čistih biografija", ali da mnogi gradonačelnici u opštinama na Kosovu, gde većinu čine Srbi, nemaju "čiste" biografje.

- Mi imamo gradonačelnike koji nemaju čiste biografije, gradonačelnike koji se biju po ulicama, pucaju po kafanama, koji imaju i krivićne i prekršajne prijave. Prvo treba skloniti te neke ljude pa onda razgovarati o nekom ko zaista ima besprekorno čistu i prošlost i karijeru - rekao je Simić.

Kako je kazao, proglas, izjave i ceo proces koji su pojedinci vodili protiv predsednika Srpske liste, Aleksandra Jablanovića je jedna farsa.

- Svi sa Srpske liste trebalo da se okrenu stvarima koje treba da obezbede budućnost srpskom narodu na Kosovu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština - kazao je Simić.

On je rekao da je Srpska lista registrovana kao poseban politički subjekt u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova, a predsednika te liste niko ne može da smeni i poručio Jablanoviću da ne podnosi ostavku.

Danas je Srpska lista saopštila da je na mesto koordinatora postavljen Branimir Stojanović, zamenik premijera Kosova, koji jedini ima pravo da istupa u ime liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jablanović je i dalje predsednik Srpske liste

Izvor: Akter, 29.Sep.2015

Šef Poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova Slavko Simić rekao je danas da poslanici ove liste nemaju nikakvu dilemu oko toga da je Aleksandar Jablanović i dalje predsednik liste i dodao da oni koji pišu proglase protiv Jablanovića ne žele jedinstvo Srba na Kosovu..Simić je za Agenciju...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.