Izvor: RTS, 15.Sep.2022, 00:13

Skupština usvojila Izveštaj o pregovorima sa privremenim prištinskim institucijama

Poslanici Skupštine Srbije posle dvodnevne rasprave, izglasali su Izveštaj o pregovorima sa institucijama samouprave u Prištini, koji je juče predstavio predsednik Aleksandar Vučić. Poručio je da povlačenje priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosova predstavlja način da se očvrsne pregovaračka pozicija i najavio da će Srbija na tome nastaviti da radi.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je na Posebnoj sednici parlamenta predstavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.

Vučić je obavestio poslanike i građane o trenutnom stanju, izazovima koji slede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na KiM.
Predstavnici poslaničkih grupa izneli su svoje stavove tokom rasprave koja je trajala više od 10 sati.
Posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji tražila je poslanička grupa SNS-a, ali i nekoliko opozicionih poslaničkih grupa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.