Skupština do kraja meseca o KiM

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština do kraja meseca o KiM

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da će se do kraja meseca u parlamentu razgovarati o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.
"Dogovorićemo se sa predsednikom vlade da svi budu prisutni i utvrdićemo datum", rekla je Gojkovićeva u skupštini.
Dodala je da će na sednici moći da se postavljaju pitanja kako bi se dobile relevantne informacije.
"Nema tajnih pregovora, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da očekujem da ćemo razgovarati o toj temi", rekla je Gojković.
O Kosovu će se raspravljati i na sednici skupštinskog Odbora za KiM. Predsednik odbora Milovan Drecun rekao je da će sednica, kojoj će prisustvovati direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, biti održana 17. oktobra.
Prema njegovim rečima, deo sednice o imovini na Kosovu biće zatvoren za javnost.
"Pre nego što je deo članova odbora zatražio da sednica bude održana sutra, ja sam već završio pripreme, usaglasio termin sa Markom Đurićem koji nam je neophodan na toj sednici, da ta sednica bude održana 17. oktobra", rekao je Drecun.
Najavio je da će se na sednici razmatrati izveštaj o radu Kancelarije, a biće reči i o dijalogu između Beograda i Prištine, odnosno imovini na KiM i ta tačka će, po zahtevu Kancelarije, biti zatvorena za javnost.
Treća tačka će biti izbor članova radne grupe za prikupljanje činjenica o zločinu koji je počinila teroristička OVK, rekao je Drecun.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.