Skupština Kosova usvojila rezoluciju o zločinima bivšeg režima Srbije na Kosovu

Izvor: VOA, 16.Maj.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova usvojila rezoluciju o zločinima bivšeg režima Srbije na Kosovu

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su rezoluciju o, kako se navodi, „genocidu, zločinu protiv čovečnosti i ratnim zločinima bivšeg režima države Srbije, počinjenih na Kosovu”. Za rezoluciju je glasalo 79 poslanika, a sednici nisu prisustvovali poslanici iz srpske zajednice. Rezolucija između ostalog nabraja sva mesta gde su izvršeni masakri, ubistva, seksualna zlostavljanja, kao i proterivanja. Traži se da se "počinioci zločina protiv čovečnosti, ratnih zločina i nasilja suoče sa pravdom".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Skupština Kosova usvojila rezoluciju o "genocidu Srbije na Kosovu"

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2019

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su rezoluciju o "genocidu, zločinu protiv čovečnosti i ratnih zločina bivšeg režima srpske države, počinjenih na Kosovu"...Kako se navodi, za rezoluciju je glasalo 79 poslanika, bez glasova protiv, a sednici nisu prisustvovali poslanici srpske zajednice...Predsednik...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.