Izvor: S media, 27.Jun.2013, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova ratifikovala briselski sporazum

Skupština Kosova ratifikovala je danas briselski sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Za Zakon o ratifikaciji sporazuma Kosova i Srbije, koji je potpisan 19. aprila u Briselu, glasala su 84 poslanika, a tri poslanika su bila protiv.

Glasanju je prethodila burna sednica pre koje su aktivisti Samoopredeljenja pokušali da spreče poslanike da udju u zgradu Skupštine.

Poslanici Samoopredeljenja nastavili su protest, a predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Skupštine Jakupu Krasnićiju oduzeli mikrofon kada je najavio glasanje o sporazumu.

Intervenisalo je obezbedjenje Skupštine koje je udaljilo poslanike Samoopredeljenja s mesta za predsedništvo parlamenta. Opširnije OVDE.

(Beta)

FOTO: Beta/ Armenija Zajmi Besevic
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.