Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2020, 12:33

Skupština Kosova nije usvojila Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK

Skupština Kosova danas nije usvojila Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK pošto prisutni poslanici Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK) nisu učestvovali u glasanju.

Kako je preneo portal Kosovo onlajn, predlog zakona dobio je podršku 35 od 68 prisutnih poslanika.

Nacrt su podržali poslanici Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, NISMA i nesrpskih manjinskih zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dok je jedan poslanik glasao protiv usvajanja tog nacrta zakona.

Zbog nedostatka kvoruma, zakon može ponovo da bude stavljen na glasanje drugom prilikom.

Na Nacrt zakona zamerke su ranije izneli predstavnici ambasada SAD, Nemačke, Švajcarske kao i Kancelarije EU i OEBS u Prištini, navodeći da se tim aktom ugrožavaju sloboda govora i prava građana.

Nacrtom zakona je predviđeno krivično gonjenje onih koji ne budu poštovali "institucionalnu i građansku obavezu zaštite vrednosti borbe OVK".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.