Skupština AP KiM: progon Srba sada i uz blagoslov Vlade Srbije

Izvor: KMnovine.com, 28.Nov.2014, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština AP KiM: progon Srba sada i uz blagoslov Vlade Srbije

Skupština AP Kosova i Metohije, nastala posle nezakonitog i neustavnog raspuštanja opštinskih struktura kao preduslov za raspisivanje šiptarskih izbora, itzdala je saopštenje u kome iznosi podatke o ukidanju državnosti Srbije na teritoriji KiM i progonu srpskog stanovništva od strane vlade - u Beogradu!
...


Današnje saopštenje za javnost prenosimo u celosti.

Godinama i vekovima san svih arnautskih, albanskih, šiptarskih fundamentalista >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << je bio etnički čisto Kosovo odnosno Kosovo bez Srba. Sama ideja se zasniva na temelju što manje Srba lakše se pravi šiptarska država i zato su čak i ubijani Srbi u poznim godinama koji nikome ne smetaju izuzev brojčano.

Nažalost danas svojim postupcima sadašnja vlastu u Srbiji jednim drugim metodama sistematski ali permanentno prazni Kosovo od Srba. Pre neki dan je Soroševo ministarstvo finansija podelilo 79 rešenja za odlazak na rad u ostatku Srbije inspektorima uprave prihoda sa Kosova i Metohije. Slična sudbina očekuje još ukupno više od 600 radnika iz ovog ministarstva na čijem čelu je Dušan Vujović koji sigurno preseljavanje Srba sa Kosova i Metohije i njihovih porodica obavlja uz blagoslov predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. Praktično država Srbija učestvuje u egzodusu i etničkom čišćenju Srba zajedno sa albanskim separatistima samo mnogo suptilnijim i na oko finijim metodama. Samo zadnjih par godina više od 2000 Srba sa Kosova i Metohije više nije na svojim radnim mestima jer srpska država ukida svoje institucije na Kosovu i Metohiji i time faktički ukida samu sebe u južnoj srpskoj pokrajini. Zato je ove godine deset posto manje đaka upisalo školsku godinu u odnosu na prošlu.

Srbi sa Kosova i Metohije traže jasan odgovor od Vlade Srbije da im jasno i glasno kaže da li je Kosovo i Metohija i dalje deo države Srbije ili nije, a ako Beograd želi da ih iseli sa Kosova i Metohije neka to odradi grupno za sve a ne ovako kapilarno ali difuzno u tišini i mraku da se «Vlasi ne bi setili» tj. da javnost u Srbiji ne bi primetila da se aktuelna vlast odrekla Kosova i Metohije.

Vlada Aleksandra Vučića glumi rusofilsko ponašanje pred građanima Srbije time što ne uvodi sankcije Rusiji ali sa druge strane da bi odobrovoljila svoje gazde na Zapadu izuzetno je kooperativna po pitanju Kosova i Metohije i u potpunosti ispunjava sve ono što Brisel i Vašington od nje zahtevaju, a to je maksimalno učešće u stvaranju nezavisnog Kosova. Zato i ne čudi prijem Kosova u Međunardoni olimpijski komitet, dobijanje posebnog telefonskog broja jer je sve to što se dešava uz pristanak zvaničnog Beograda.

Nažalost bojimo se da su oni već priznali nezavnisno Kosovo samo se boje da to narodu kažu.

Redakcija KM Novina smatra da ovakva saopštenja predstavljaju krucijalni dokaz, svedočenje i nasušni materijalnu tvrdnju za određivanje karaktera trenutnog stanja i krivaca koji su do toga doveli. Ipak, delotvorno je i isto tako neophodno preduzimati akcije, dela, predstavljanje problema i živa komunikacija sa narodom koji usled medijske blokade nije svestan i ne može jasno da vidi sve ono što mu se događa. Okupljanja i interes za očuvanje života, imovine i kakve takve budućnosti, kao da više i ne postoji...

Zbog toga je potrebno, a u skladu sa zakonom o uzbunjivačima, što snažnije upozoravati na tok događaja koji se naizgled gotovo otrgao svakoj kontroli ali ipak ima i više nego dovoljno i vremena i prostora za ponovno vraćanje situacije pod kontrolu i zaustavljanje izdaje koju sprovode ljudi sa vrha srpske vlasti.

Predlozi, žive akcije i konkretna borba su ono što narod može "skinuti sa omče". Nema se ni vremena ni prostora da sve ostane na saopštenjima "pa ko čuje - čuo je".

Naslovna fotografija: Ilustracija - Kolona Srba u Gračanici, Foto: KM Novine

Pripremile: KM Novine

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.