Skot: Plan Zapada u 11 tačaka ne postoji

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Plan Zapada u 11 tačaka ne postoji

Beograd -- Ne postoji "plan Zapada o Kosovu", nema koordiniranog predloga članica Kvinte i ne postoji plan u jedanaest tačaka, ističe za "Blic" ambasador SAD Kajl Skot.

On je tako odgovorio na pitanje da li je na sastanku u Vašingtonu usvojen plan, obavezujući za Srbiju. Komentarišući pitanje da su se u javnosti pojavile tvrdnje da su države Kvinte - SAD, Nemačka, Francuska, Britanija i Italija - usvojile razrađen plan pritisaka i ucena čiji je krajnji cilj slom Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno potpuna nezavisnost i odvajanje Srbije i Rusije, Skot kaže da je uobičajeno da se države sreću s vremena na vreme i razgovaraju.

"Normalna diplomatska praksa je da se zemlje koje imaju slične stavove sastaju s vremena na vreme kako bi razmenile mišljenja i uskladile svoju politiku. Međutim, ne postoji 'plan Zapada o Kosovu', nema koordiniranog predloga članica Kvinte i ne postoji plan u jedanaest tačaka. Sve su to fantazije maštovitih medija", tvrdi Skot.

On dodaje da je cilj dijaloga u Briselu o Kosovu normalizacija odnosa, ali i da bi bilo koji dogovor opstao na Kosovu on mora da bude plod pregovora lidera Beograda i Prištine.

"SAD se slažu sa svojim evropskim saveznicima i partnerima da bi cilj dijaloga u Briselu trebalo da bude sveobuhvatna normalizacija odnosa primenom pravno obavezujućeg dokumenta. No, kao što smo to istakli mnogo puta do sada, da bi takav dogovor izdržao test vremena on mora proisteći direktno iz pregovora političkih lidera Prištine i Beograda", poručuje ambasador SAD.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador SAD: Plan Zapada u 11 tačaka ne postoji

Izvor: Kurir, 16.Maj.2018

Ne postoji 'plan Zapada o Kosovu', nema koordiniranog predloga članica Kvinte i ne postoji plan u jedanaest tačaka. Sve su to fantazije maštovitih medija

Nastavak na Kurir...

Kajl Skot: Ne postoji plan Zapada o Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2018, 08:36

Ne postoji "plan Zapada o Kosovu", nema koordiniranog predloga članica Kvinte i ne postoji plan u jedanaest tačaka, ističe za današnji "Blic" ambasador Amerike u Srbiji Kajl Skot odgovarajući na pitanje da li je na sastanku u Vašingtonu usvojen plan, obavezujući za Srbiju...Komentarišući pitanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.