Sklonjena zastava OVK, dva dana kasnije

Izvor: B92, 09.Dec.2021, 11:42

Sklonjena zastava OVK, dva dana kasnije

Posle dva dana od postavljanja, zastava tzv. Oslobodilačke vojske Kosova uklonjena je iz multietničkog naselja Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici.

Zastava se nalazila u sredini između nacionalnih zastava Albanije, koje su već godinama nanizane na ovom mestu i koje se povremeno obnavljaju novim zastavama, a koje mogu da se vide i u drugim krajevima južno od Ibra u znatno većem broju nego zastave Kosova.

Na zastavu OVK u Bošnjačkoj mahali ukazala je, neposredno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon njihovog postavljanja, Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je ovakav potez za sada nepoznatih aktera ocenila kao smišljenu i opasnu provokaciju, koja “ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda".

Sličnog mišljenja je bio i lider Građanske inicijative “Srpski opstanak” Aleksandar Arsenijević koji je u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici podneo krivičnu prijavu protiv NN lica pozivajući se na član 141. stav 1. odnosno izazivanje verske, rasne, nacionalne mržnje i netrpeljivosti između etničkih grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.