Skandal: Banu podmetnuli ratnog zločinca!

Izvor: Kurir, 26.Jul.2012, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal: Banu podmetnuli ratnog zločinca!

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun sreo se s predsednicom Kosova u čekaonici na aerodromu. Rukovali su se ispod slike krvoloka Adema Jašarija

BEOGRAD - Bruka.

Zvaničnici samoproglašene države Kosovo smislili su „lukavu ideju“ - da postave slike teroriste Adema Jašarija, osnivača ozloglašene OVK i deklaracije o nezavisnosti na zid čekaonice aerodroma u Prištini, gde su se sreli Atifete Jahjaga i generalni sekretar UN Ban >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ki Mun.

Kako saznajemo, u VIP-čekaonici prištinskog aerodroma, koji je nazvan po Jašariju, od ranije stoje slike Jahjage i njega, a tekst deklaracije očigledno je naknadno postavljen.

Budući šef kancelarije za KiM Aleksandar Vulin kaže za Kurir da je dobro to što Ban Ki Mun nije želeo da uđe u takozvane kosovske institucije.

- To je klasična podmetačina takozvanih vlasti u Prištini, koja postaje poslovična. Zato naši političari moraju da budu oprezni, da i njima ne bi podmetnuli nešto slično. Sećate se sastanka Borka Stefanovića pod kosovskom zastavom? - upitao je Vulin i dodao da „Ki Mun sigurno ne zna kakvi su sve zločinci hodali Kosovom“.

Borislav Stefanović, šef pregovaračkog tima Beograda, prisetio se situacije kada su mu podmetnuli zastavu Kosova:

- To je metod kojim se u Prištini često služe kako bi pokazali da se prihvata „realnost na terenu“. Ki Mun sigurno nije znao da se na aerodromu priprema pravi igrokaz - ukazao je Stefanović.

Inače, prištinski mediji negodovali su zbog toga što je Ban Ki Mun za susrete sa zvaničnicima izabrao VIP-zonu aerodroma. Oni su naveli da je generalni sekretar UN ignorisao nezavisnost Kosova.

U kancelariji UN u Prištini nisu želeli da komentarišu ovaj incident.

Srpski kolačići

Na stolu između Jahjage i Bana, umesto zastave Kosova, bili su kolačići proizvedeni u Srbiji, piše list Bota sot.

Ko je Jašari

Adem Jašari je osnivač i vođa OVK i osnivač terorističke grupe Jašari, koja je bila glavni nosilac terorizma od 1992. do 1997.  Specijalne policijske snage ubile su ga 1998. u selu Donje Prekaze.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.