Situacija na KiM teška: Upoznali smo Vučića

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 13:04

Situacija na KiM teška: "Upoznali smo Vučića"

Predstavnici Srba sa Kosova sastali su se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je naveo lider Srpske liste Goran Rakić, tom prilikom su upoznali Vučića sa teškom situacijom u kojoj se nalaze Srbe i južno i severno od Ibra.

"Kada kažem tešku situaciju, mislim i na naš narod južno od Ibra, a situacija je naročito otežana od upada ROSU na sever. Upoznali smo predsednika kakva je situacija u svakoj opštini i doneli smo mu snimke na kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jasno vidi da naša dva uhapšena sugrađanina nisu ni na koji način učestvovali u neredima niti su bilo koga ugrozili. Oni su pružali pasivan otpor i jedino su krivi što su Srbi", rekao je Rakić.

Lider Srpske liste navodi da su zamolili predsednika Srbije i direktora Kancelarije za KiM da ulože svoj autoritet kod međunarodnih predstavnika kako bi uhapšeni što pre bili pušteni kućama.

"Takođe, tražili smo od predsednika da se prestane sa progonom srpskog naroda od strane specijalaca poslatih od vlasti u Prištini i ponovili naše zahteve koje smo izneli i Lajčaku i Eksobaru da se ZSO što pre formra i statut što pre usvoji od strane Prištine, Beograda i EU".

Gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović, rekao je da je danas 17. dan kako naši građani istrajavaju u legitimnoj borbi za svoja ljudska prava.

"Oni ne mogu da idu na posao, deca ne mogu da idu u školu. Mi smo za deeskalaciju, samo je potrebno da se uradi ono što je dogovoreno. Da se naši građani vrate i pružaju svoje usluge. U Zvečanu nema nijednog radnika našeg. Bitno je da se oslobode naši sugrađani, Obrenović i Petrović. da se prestane sa terorom i zastrašivanjem", kazao je Milović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rakić: Upoznali smo predsednika Vučića sa teškom situacijom u kojoj se nalaze Srbi sa KiM

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Jun.2023

KOSOVO I METOHIJA – Predstavnici Srba sa Kosova sastali su se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a kako je naveo lider Srpske liste Goran Rakić, tom prilikom su upoznali Vučića sa teškom situacijom u kojoj se nalaze Srbi i južno i severno od Ibra. “Kada kažem tešku situaciju,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.