Šiptarski kradljivci šume pucali na policiju kod Kuršumlije

Izvor: KMnovine.com, 26.Okt.2020, 05:11

Šiptarski kradljivci šume pucali na policiju kod Kuršumlije

Šiptarski kradljivci šume pucali na policiju kod Kuršumlije Albanski kradljivci šume sa Kosova i Metohije, pucali su iz vatrenog oružja na pripadnike policije u nedelju oko 17.00 časova u okolini Kuršumlije, saznaju KM novine.


   
Foto: Ilustracija    




Pripadnici policije su intervenisali po prijavi za ilegalnu seču šume na teritoriji opštine Kuršumlija kada su razbojnici zapucali >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << u njihovom pravcu.
Na policajce je ispaljeno više projektila, najverovatnije iz automatskog oružja, ali povređenih nije bilo.
Krađa šume, odnosno ilegalna seča, najveća je pošast koja je pogodila slabo naselje delove centralne Srbije koji su oslanjaju na južnu srpsku pokrajinu. Do sada je bilo i više napada na civile, takođe je bilo i puškaranja u delovima u koje policija ređe svraća zbog čega je jedan broj Srba morao da se povuče nekoliko kilometara dublje ka samoj Kuršumliji.

Najdramatiniji slučaj jeste ubistvo pripadnika srpske žandarmerije Stevana Sinđelića avgusta 2014. godine kada su njihovu patrolu napali nepoznati Albanci za koje se osnovano pretpostavlja da su su krenuli u ilegalnu seču šume. Ubice nikada nisu pronađene niti je to ikada bio uslov postavljen šiptarskim separatistima u jalovim pregovorima sa njima. Da Vučića nije ni zanimalo da počinioce pronađe, čime bi se bacilo negativno svetlo na separatiste kao pregovaračku stranu te bi i sam Vučić morao da se ponaša u skladu sa tim a ne sa veštački navučenom maskom mirovnjaka, dokazao je kada je pred kamerama obećao da će pripadnike Žandarmerije štiti čak i borbeni avioni. Bestidna laž ogleda se u tome što je u tom trenutku ta zona bila zabranjena čak i za civilne letove kamoli borbene avione.



Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:  Šiptar rafalom napao srpsku porodicu! (VIDEO) Na srpsku porodicu Zdravković u selu Paralovo (Novo Brdo) otvorena je rafalna paljba. Na porodicu Zdravković iz novobrdskog sela Paralovo, u četvrtak oko 18 časova, je otvorena rafalna paljba. Tom prilikom niko nije povređen. Ovaj napad usledio je samo šest dana nakon što je na braću Zdravković otvorena vatra iz automatskog naoružanja dok su napasali krave na svom imanju.

PROČITAJTE JOŠ:  Šiptarske bande (opet) haraju ČakoromŠiptarske bande (opet) haraju Čakorom Na liniji razdvajanja Crne Gore i lažne države Kosovo, gde je sve napetije, Šiptari intenzivno kradu stoku, krčme šume, tuku pastire i stalno prete pišu "Novosti", vršeći pritisak po istom principu po kome su proganjali i Srbe sa Kosova i Metohije.

PROČITAJTE JOŠ:  Pismo Žandarmeriji: Ujeo vas je pas koga ste hranili Ovo je trenutak kada nije vreme za mudrovanje i davanje lekcija. Ali trenutak je da se preslišamo svi zajedno a vi iz Žandarmerije - najviše. Naslovna Foto: Žandarmerija zatvara alternativne puteve kojima Srbi izbegavaju šiptarske carinike kod jarinja, na severu KiM, ne priznajući ih na teritoriji države Srbije.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.