Šiptarske grafite mržnje u rodnom selu kneza Lazara omogućila Kancelarija za KiM

Izvor: KMnovine.com, 07.Avg.2021, 10:00

Šiptarske grafite mržnje u rodnom selu kneza Lazara omogućila Kancelarija za KiM

Šiptarske grafite mržnje u rodnom selu kneza Lazara omogućila Kancelarija za KiM Grafiti "UĆK", "Kosovo je Albanija" i "Adem Jašari" ispisani su u selu Prilepac, rodnom mestu srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića.



Grafiti su ispisani na mestu koje vodi ka spomen-ploči knezu Lazaru, a koju su šiptarski huligani lomili već nekoliko puta, pa je meštani postavljaju samo uoči obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Vidovdana i isti dan je skidaju i sklanjaju.

"Jasno je da ovo spomen-mesto ima veliki istorijski i emotivni značaj za Srbe na Kosovu i Metohiji, te ovakvo skrnavljenje od strane albanskih ekstremista šalje jasnu poruku verske i nacionalne mržnje i nepoštovanja srpskih svetih mesta", navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM za koju je pitanje ima li morlano pravo da se uopšte oglašava?
"Broj incidenata, među kojima su brojni slučajevi ispisivanja grafita koji slave ovu terorističku organizaciju, intenzivirao se ove godine, na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje, a o čemu obaveštava i sve međunarodne organizacije koje deluju na terenu, kao i zvaničnike u Briselu", piše u saopštenju ove Kancelarije iz koje apeluju na sve međunarodne organizacije, koje su u obavezi da osiguraju bezbednost srpskog naroda na KiM, da pojačaju svoje prisustvo, posebno u mešovitim sredinama kako bi se ovakvim provokacijama stalo na put, a srpskom narodu omogućio miran život.


Slučaj je prijavljen takozvanoj "Kosovskoj policiji" i Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se počinioci ovog ekstremističkog čina, ali i drugih incidenata usmerenih prema srpskom narodu i svetinjama u pokrajini, uhapse i adekvatno sankcionišu.

Saopštenje Kancelarije za KiM jeste odgovarajuće ali i krajnje licemerno zbog čega niko zaposlen u njoj nije kompetentan da se na taj način oglašava. Pre svega jer Kancelarija za KiM jeste nastala kao jedna gotovo nevažna institucija ukidanjem jedne druge sa ozbiljnim autoritetom a to je bilo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju čije gašenje je usledilo nakon poptisivanja Briselskog dijaloga aprila 2013. upravo za vreme ove iste vlasti.
Gašenje tog ministarstva i otvaranje Kancelarije kao vladine podinstitucije koja se bavi sporednim pitanjima, jeste korak ka snaženju šiptarske "državnosti". Srbi sa KiM ali i mnogi drugi poznavaoci situacije olašavali su se i vapili da se takve stvari ne čine jer će uslediti - upravo ono što se dešava sada, pojačano šiptarsko nasilje nad Srbima!






Kancelarija za KiM još pominje "veliki istorijski i emotivni značaj za Srbe na Kosovu i Metohiji" a upravo to mesto je zajedno sa svim drugim istog pa i većeg značaja predala Šiptarima jednim jedinim potpisom!Kada pominju "ispisivanja grafita koji slave ovu terorističku organizaciju" iz Kancelarije za KiM bi morali da znaju, a znaju i te kako dobro, da su najviše za uzdizanje i slavu te terorističke organizacije učinili upravo oni. Pre svega, kao što je pomenuto, učestvovanjem u gašenju Ministarstva za KiM ali i svih drugih institucija države Srbije, zatim neprestanim predstavljanjem pripadnika "Srpske liste" stranke registrovane u okviru sistema tzv. "republike Kosovo" a nikada po sistemu Republike Srbije, kao jedinih validnih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije iako oni predstavljaju vlast šiptarske tvorevine na KiM koju su upravo ti teroristi priželjkivali i ratovali za nju!

Međutim, pre svega, Kancelarija za KiM bi morala, kao podinstitucija Vlade Srbije da ćuti jer je režim Aleksandra Vučića pregovore oko izdaje KiM započeo upravo sa vođom šiptarskih terorista, Hašimom Tačijem iako je on pravosudno osuđen za višestruko ubistvo srpskih pripadnika MUP-a sredinom 90-tih!




Nakon njega, Vučićev režim je neobezbeđivanjem potpune dokumentacije prilikom hapšenja drugog vođe šiptarskih terorista, Ramuša Haradinaja, izdejstvovao njegovo oslobađanje a onda je Vučićeva "Srpska lista" na vekovnu sramotu i poniženje srpskog naroda, sa njim ušla u koaliciju sa njim i dovela ga na vlast! Treba li uopšte objašnjavati koliko je to pokazivanje očigledne nemoći i potčinjenosti srpske strane osokolilo ekstremiste i podstreklo ih na nove napade?



Dakle, sve ovo nasilje koje se događa nad Srbima na KiM jeste omogućeno i ohrabreno upravo politikom koju vodi režim od čijim okriljem funkcioniše Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Zaposleni u toj Kancelariji ne bi smeli da se skrivaju iza ovako sakatih i zlonamernih saopštenja jer jedina namera koja iza toga stoji jeste da se izdaja KiM nastavi neometano uprkos sve brojnijim napadima i povećanom nasilju Šiptara nad Srbima!

Zbog toga bi najbolje bilo raspustiti ovu vlast i predati je onima koji su iskreni u borbi za srpske nacionalne interese i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji a ne da se na ovako podmukao način bore za šiptarske nacionalne interese na teritoriji srpske države. A sve koji su na bilo koji način naneli štetu srpskim nacionalnim interesima i srpskom narodu, naročito na KiM, nasjtrožije sankcionisati pa čak i usvojiti nove zakone koji bi predvideli mnogostruko strožije kazne od već postojećih. 
* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com


Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Šiptari, kradljivci drva u Kopnenoj zoni bezbednosti pucali na pripadnike Vojske Srbije - KM NovinePatrola Vojske Srbije sa baze Mrče u Kopnenoj zoni bezbednosti danas oko 16.30 uočila je u rejonu Ugljarski krš, u blizini administrativne linije sa KiM, grupu od oko 12 lica u nelegalnoj seči šume, koja su po nailasku patrole, kako se pretpostavlja, pucala u vazduh, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.


PROČITAJTE JOŠ:   
Srpske vlasti nisu tražile izručenje Haradinaja! - KM NovineSrpske vlasti francuskim poslale nepotpun zahtev za izručenje Haradinaja, najverovatnije sa ciljem da olakšaju Francuskoj da odbije izručenje jednog od najvećih ratnih zločinaca iz sukoba an Kosovu 1999. godine pa i ranije. #Ramus, #Francuska, #Haradinaj, #Kosovo, #Metohija, #Zlocini, #Rat, #1999, #Radonjicko, #Jezero,


PROČITAJTE JOŠ:   
Koliko je srpski režim zaslužan za oslobađanje Haradinaja? - KM NovineSrpsku javnost duboko je pogodila činjenica da je Sud u Francuskoj odlučio da ratnog zločinca Ramuša Haradinaja koji je o svojim zločinima sam javno govorio i zapisao ih, ne isporuči srpskom pravosuđu. Međutim, niko se ne pita - koliko je srpski režim učinio da do toga dođe?





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.