Šiptari sa Kosova i Metohije pucali na teritoriji uže Srbije

Izvor: KMnovine.com, 28.Nov.2020, 20:55

Šiptari sa Kosova i Metohije pucali na teritoriji uže Srbije

Nepoznati Šiptari zapucali su danas oko 16.30 iz vatrenog oružja, na teritoriji kuršumlijskog sela Parada.


   
Foto: Ilustracija
   





Kako su naveli iz policije, redovna patrola je primetila "neobična dešavanja koja su izvodila dva muškarca albasnkog porekla".


Naoružani Albanci su prešli administrativnu liniju a onda provokativno zapucali u vazduh >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << nakon čega su se vratili na Kosovo i Metohiju. Do provokacije je najverovatnije došlo povodom obeležavanje albanskog dana zastave kada se među Albancima naročito diže nivo nacionalističkog naboja i tada su provokacije, posebno prema Srbima koji negde žive u manjem broju, redovne. U selu Parada trenutno živi jedan stanovnik, Srbin.

Pojas oko Kuršumlije već dvadeset godina predstavlja teren na kome se bez zadrške i nemilosrdno vri ilegalna seča šume te je taj prostor gotovo obrisan u tom smislu. Policija i vojska rbije tvrde da kontrolišu i redovno obilaze teren ali nisu zabeležene smanjene aktivnosti.


* * *




Ako ste stigli dovde, onda treba da znate i ovo:
KM novine su jedini potpuno nezavisni medij sa Kosova i Metohije
i to sa ponosom ističemo. Ali... sloboda ipak košta, kao i borba.
Da bi smo mogli i dalje realno da izveštavamo o onome što drugi iskrivljeno predstavljaju ili prećutkuju, potrebna nam je vaša
podrška jer sve što radi u korist istine o Srbiji i njenom narodu, danas je prepušteno sebi. Tako je i sa nama.
Klikom na polje ispod, iznosom koji sami određujete, pomažete da nastavimo da trajemo!






 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:  Šiptarski kradljivci šume pucali na policiju kod Kuršumlije - KM NovineŠiptarski kradljivci šume pucali na policiju kod Kuršumlije Albanski kradljivci šume sa Kosova i Metohije, pucali su iz vatrenog oružja na pripadnike policije u nedelju oko 17.00 časova u okolini Kuršumlije, saznaju KM novine. Pripadnici policije su intervenisali po prijavi za ilegalnu seču šume na teritoriji opštine Kuršumlija kada su razbojnici zapucali u njihovom pravcu.

PROČITAJTE JOŠ:  ''Bili smo samo deca'' - 19 godina od ubistva najmlađe žrtve NATO agresora - KM NovineU ranim jutarnjim satima 11. aprila 1999. godine, tokom NATO nelegitimne agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, bombardovano je selo Merdare, u opštini Kuršumlija, sa 20 projektila i većim brojem kasetnih bombi, od kojih je stradala mala Bojana Tošović.

PROČITAJTE JOŠ:  Strategija EU: Trajni smeštaj raseljenih sa KiM na jugu Srbije pod maskom humanosti - KM NovineU Vranju i Kuršumliji ostvauju se, kroz vid humanitarne pomoći i solidarnosti, ideje koje će interno raseljene sa kosova i Metohije zauvek nastaniti u ovim oblastima. Učestvuju Nemci, EU, UNHCR . U naselju Ogledna stanica u Vranju počela je izgradnja montažnih kuća namenjenih interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije koji su smešteni u Vranjskoj Banji, prenose " Južne vesti".



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.