Šiptari bez povoda izboli srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: KMnovine.com, 10.Apr.2015, 03:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šiptari bez povoda izboli srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici

Nožem izboden mladić u Kosovskoj Mitrovici sinoć oko 18.00 č. Napad, bez ikakavog povoda, izvršili Šiptari. Mladić u stabilnom stanju ali životno ugrožen! Velika krivica na Vladi Srbije.


   
Spomenik "Beli anđeo", mesto napada.    


Srpskog mladića (N.S. 17) u predelu grudi izbola je grupa Šiptara koja je predveče prešla most preko Ibra. Oni su na glavama imali kapuljače što svedoči >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << o unapred planiranom ubistvujer je mladić izboden u predelu grudnog koša, tj. plećku, odnosno - s leđa. Ovaj napad je, najverovatnije, izvršen sa ciljem da zaplaši Srbe i natera ih na iseljavanje jer je za žrtvu bilo jedino važno da je Srbin te je nasumično odabran nesrećni N.S. Sve se završilo, ipak, samo na pokušaju a srpski mladić je zadobio teže povrede. Lekari kažu da je u stabilnom stanju ali ipak - u životnoj opasnosti!

Straže, atrole i obezbeđenje mosta

U blizini mosta preko Ibra neprekidno stražare - sa šiptarske strane: Jedinice Karabinjera, od više pripadnika ove vojne policije i vozila. Često se tu nađe i neko vozilo KFOR-a. Na samom mostu neprekidno se nalazi jedno patrolno vozilo tzv., "kosovske policije" dok je najmanje jedna njihova patrola, često u društvu pripadnika okupatorskih snaga, razmeštena na srpskoj strani grada, nedaleko od mosta. Niko od njih nije reagovao jer se napad dogodio brzo i bez ikakvog povoda, odnosno sukoba ili svađe potvrđeno je iz službe kosovske policije. Tako su napadači bez ikakvih smetnji pobegli nazad u južni deo grada. Osim toga policajci nisu povređenom mladiću ukazali pomoć jer su "bili angažovani na radio vezi sa kolegama iz južnog dela grada kako bi počinioci bili uhvaćeni". Napadači su pobegli bez problema kao i svaki put do sada. Ni u jednom dosadašnjem napadu na Srbe ni jedan počinilac nije priveden.


   
Pogled na južnu stranu grada.    





Naprotiv, kao što smo nedavno pisali kada je grupa šiptarske dece napala srpsku molotovljevim koktelim, na severnoj strani mosta, kosovski policajci su vikali na srpsku decu tražeći da se raziđu "ili će ih uhapsiti". Tada nisu reagovali ni pripadnici Civilne zaštite pred čijim očima se napad i dogodio a o čemo mežete pročitati NA OVOJ STRANI.

Mladić u stabilnom stanju ali životno ugrožen

Doktor Saša Dimkić rekao je novinarima da je mladić smešten na odeljenje intenzivne nege i da je operacija obavljena.

"Radi se o povredama nanetim oštrim predmetom sa leđa i to su ozbiljne povrede" rekao je hirurg i objasnio da je povređena desna strana grudnog koša ,desno plućno krila , dijafragma i jetra".

Licemerno: Srbi u šiptarskim "institucijama" traže odgovorne

Čelnici "lokalne samouprave", Aleksandar Spirić i Goran Rakić imenovani po "Briselskom sporazumu" i pod pretnjama i zastrašivanjem srpskih vlasti nad ovdašnjim Srbima da se sporazum svakako sprovede, i čije učešće u separatisčkim strukturama jeste glavni razlog ovakve ohrabrensti Šiptara, pozvali su na odgovornost.

Tražili su da se podnesu krivične prijave protiv kosovskih policajaca koji su se našli u trenutku napada na licu mesta i bili udaljeni nekoliko metara odatle a nisu učinili baš ništa.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, čiji su pripadnici obezbeđenja iz redova žandarmerije ranije već pretukli jednog srpskog mladića, koga su teških povreda spasili samo gosti kafića ispred koga se napad odigrao zbog toga što je mladić Đuriću dobacio jednu pogrdnu reč ojađen izdajničkom politikom koju vodi, izjavio je da je "sa nevericom i ogorčenjem" primio vest o sinoćnjem napadu.

"Zločin koji je izveden na nacionalnoj osnovi, na mestu koje treba da bude simbol mira i koje treba i bukvalno da bude most pomirenja i zajedništva, uznemiruje i potpuno obeshrabruje. U predvečerje najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji se ponovo šalju poruke koje podsećaju na neka loša, a ne tako daleka vremena", rekao je Đurić.

Loše vreme samo može da podseća na neko drugo loše a ne nikako na neko dobro vreme. A ovo, kako danas žive Srbi na severu Kosova i Metohije, najgore je vreme od 1999. godine. Opet, zahvaljujući politici Vlade Srbije koja se sprovodi bez ikakvog pristanka srpskog naroda severno od Ibra a upravo od straha da će ovakvi napadi postati sve češći i nepodnošljiviji.


   
Obezbeđenje na mostu. Nisu se snašli u ovom iznenadnom napadu.    




Činjenice ukazuju na direktnu odgovornost Vlade Srbije

Sve na Kosovu i Metohiji ukazuje na direktnu odgovornost Vlade Republike Srbije koja je šiptarske separatiste i simpatizere njihovih terorista, ohrabrila i učinila još odlučnijima u ovakvim nasrtajima na živote ovdašnjih Srba.

Sve je počelo da biva neskriveno onog trenutka kada se Ivica Dačić ponosno pohvalio kako je baš on predstavncima EU i Amerike, glavnih mentora šiptarskog terorizma na KiM, predložio da razgovaraju o statusu. Usledio je Briselski sporazum i svi koji su došli posle toga činili su samo veće ustupke Šiptarima. tako je instaliran neustavni, ilegalni i političkom voljom odobren administrativni prelaz sa svim odlikama klasične carine. To je bio prvi i najveći signal iz Beograda da su Srbi na KiM prepušteni šiptarskoj volji.

Ekspresno i nelegalno raspuštanje srpske lokalne vlasti izabrane po Ustavu i zakonima R. Srbije i raspisivanje šiptarskih izbora po zakonima separatističkih "vlasti" na KiM, dodatno je ohrabrilo zlikovce. To vreme obeležilo je često paljenje privatnih automobila, prebijanje od strane Vladinih, tada Vulinovih poslušnika iz redova (opet) žandarmerije, podmetanje eksplozivnih naprava pod prozore i automobile...

Pretnje gubitkom posla, socijalne pomoći, bilo kakve podrške...

Sva ova sila trebala je da bude izbegnuta, kako su se neki iskreno nadali, izborom Tomislava Nikolića za predsednika Srbije koji je, predvođen Vučićem, samo učinio da još više buja i uznapreduje nesreća Srba na severu KiM.

Tada su i Spirić i Rakić postali - prvi, funkcioner "prelazne" lokalne vlasti koja ima za ulogu postepeno uzmicanje i gašenje srpskih institucija u korist onog drugog tj., šiptarskih kvazi-institucija.

Mesto na kome se dogodio napad tzv., "Park mira" zapravo je njihova ideja, nesrećna politička instalacija koja je zamenila pravu i čvrstu barikadu na mostu.


   
Tokom instalacije "Parka mira"    




Naravno, Šiptari su i ranije, gotovo bez prekida izvršavali napade, prebijanja, ubijanja, otimačine ali - ne na severu KiM. Tu su se Srbi organizovano, odlučno i kompaktno branili deceniju i po i Šiptarima ovakve stvari ni na kraj pameti nisu padale. Znali su da se ne mogu pouzdati dovoljno u svoje brze noge jer je svaki Srbin bio "obezbeđenje" onom drugom. Za sve vreme postojanja visoke, betonske barikade na tom mestu nije se dogodio ni jedan napad na Srbe iako su svi pešaci mogli potpuno slobodno i nesmetano da se kreću u bilo kom pravcu! Odmah nakon instaliranja žardinjera i zelene površine na betonskom mostu, za koju je zaslužna sadašnja "lokalna vlast", počeli su i napadi i sukobi i to već prvo jutro (barikade su uklonjene u sred noći kako bi se izbegao otpor naroda). Zatim se počelo sa masovnim protestom pod nazivom "Ili vi ili mi", koji je organizovala šiptarska ilegalna "opština" iz južnog dela shvativši da žardinjere posle betonskih blokova od nekoliko metara, nisu nikakva prepreka. Upotrebom velike sile okupator je uspeo da taj protest stavi pod kontrolu.

Međutim, na svim raskrsnicama u oklini grada, kao i u onim sredinama gde živi veći broj Šiptara oko Kosovske Mitrovice, nikle su takođe političke instalacije "u slavu Adema Jašarija" i dugih terorista. To se nije desilo posle postavljanja betonske barikade već posle njenog uklanjanja koji je predstavljao čin bezuslovne predaje.

Nastavljeno je sa napadima, a provokacije su svakodnevne.

Koliko će života koštati Srbe iz Kosovske Mitrovice politika koju vodi njihova vlada, a pod čijom propagandnom kampanjom su i sami poklekli i najviše glasova na poslednjim izborima dali upravo njima, zavisi od svih, ne samo od jedne strane ma ko ona bila.


Pripremile: KM Novine

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.