Šiptar nožem napao i povredio dvojicu srpskih mladića

Izvor: KMnovine.com, 14.Jun.2022, 15:59

Šiptar nožem napao i povredio dvojicu srpskih mladića

Šiptar nožem napao i povredio dvojicu srpskih mladića Dvojica srpskih mladića iz Parteša kraj Gnjilana Božidar Stanković i Velibor Dimić napadnuti su nožem i nanete su im teške telesne povrede, ali nisu životno ugroženi.





Do napada je došlo u kafani u obližnjem selu Straže, oko ponoćI, potvrdio je portparol takozvane "kosovske policije" za region Gnjilana, Ismet Hašani, i izjavio da policija radi na identifikovanju i procesuiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << napadača.

“Za sada niko nije uhapšen”, rekao je Hašani u kratkoj telefonskoj izjavi za RTV Puls, ne navodeći nacionalnost napadača.


U Partešu, naši izvori kažu, da je njihove sunarodnike napao Albanac koji se kao gost zatekao u lokalu. Jednom povređenom je naneo dva uboda, a drugom jedan.

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić izjavio je da napadnuti mladići imaju ubodne rane u predelu grudnog koša, ali da nisu životno ugroženi.

“Neposredno nakon napada, povređeni mladići su medicinski zbrinuti u bolnici u Pasjanu, nakon čega je došla specijalna kosovska policija i odvela ih u bolnicu u Gnjilane na dalje lečenje".
Daljim pregledima su konstatovane teške povrede i ubodi u predelu grudnog koša, te da samo pukom srećom nisu životno ugroženi.


S obzirom da je napad izvršio jedan od gostiju iznenađuje činjenica da nije priveden do sada jer se ne radi o napadu iz zasede već od strane lica koje je boravilo u toj prostoriji izvesno vreme i bilo uočeno.
Sa druge strane to uopšte ne iznenađuje jer se već ustalila praksa apsolutnog nekažnjavanja zločina Šiptara nad Srbima i ovo je, zapravo, očekivani ishod.


   
Kafana u kojoj je došlo do napada. Već izvesno vreme, kako je vlast u Beogradu digla ruke od Kosova i Metohije potpisivanjem Briselskog sporazuma, Šiptari obilaze i ono malo kafana u kojima su se do tada izolovani Srbiosećali sigurno. Što se albanskih kafana tiče, Srbi tamo ne smeju da zalaze.
   

Ovo nije prvi incident u kafani u novobrdskom selu Straža koju posećuju i srpski, i albanski gosti.
Prošle godine, takozvana "kosovska policija" uhapsila je jednog Albanca koji je učestvovao u napadu više lica na 23-ogodišnjeg Srbina iz sela Zebince nakon svađe u tom lokalu.





* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2022 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.