Simić: Svi protiv članstva Kosova u Unesko, samo DS nije na strani onih koji se trude

Izvor: Blic, 05.Nov.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Svi protiv članstva Kosova u Unesko, samo DS nije na strani onih koji se trude

Predsednik Srpske liste Slavko Simić danas je, komentarišući izjavu predsednika DS Bojana Pajtića, rekao da se prijemu Kosova u Unesko aktivno protive Vlada Srbije, premijer, SPC, Srpska lista i sve relevantne institucije Srbije, ali da DS, kako je rekao, "nema na strani onih koji se trude".

- Možda vi imate vidovnjačke sposobnosti, a možda ste se naprosto predugo borili da opljačkate i ponizite Srbiju pa vas sudbina kulturne baštine na KiM ne zanima ni na koji način osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u dnevno političke svrhe - rekao je Simić.

Kako je rekao, ishod svake borbe znaju samo oni koji su se spremali na izdaju, a Vlada, premijer (Aleksandar) Vučić, SPC i Srpska lista to ne nameravaju da urade.

- Srpska lista će voditi ovu borbu do kraja kao što to čine Vlada i premijer, a ishod je nešto na šta ćemo morati da čekamo i da verujemo i nadamo se pobedi - rekao je Simić u saopštenju.

Predsednik DS Pajtić tvrdi da vlast već zna da Kosovo neće biti u Unesko, ali izvodi farsu od svojih "lažnih diplomatskih napora" da to spreči.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.