Simić: Svako dete koje živi u Srbici je srce Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Svako dete koje živi u Srbici je srce Srbije

Načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Slavko Simić izjavio je danas da su srpska deca, koja žive u selima Suvo Grlo i Banje u opštini Srbica u specifičnim i surovim uslovima, najbolji primer kako se na ovim prostorima čuva Srbija i kako se za nju bori.

Simić je deci iz ova dva sela, koja se nalaze u potpunom albanskom okruženju, uručio novogodišnje poklon paketiće koje je obezbedio predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić.

"Svako dete koje živi ovde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srce Srbije i dokle god su oni ovde srce Srbije će kucati na KiM i zato država Srbija ulaže u bolje uslove za njihovo školovanje, ulaže u svoj narod na ovim prostorima kao nikada do sada, uz pomoć i podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kancelarije za KiM. Država Srbija je u najvećoj meri prisutna ovde i u najvećoj mogućoj meri ulaže ekonomski, infrastrukturno, ulaže u poljoprivredu i institucionalno podržava svoj narod i to je za ponos, pohvalu i to naš narod koji živi na ovim prostorima zaslužuje", rekao je Simić.

Kako je preneo Kosovo Onlaj, načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga je naglasio "da ono što imamo u selima Suvom Grlo i Banje je nacionalni ponos i nacionalni kapital u koji će država ulagati".

Simić se susreo i sa predstavnicima srbičkog opštinskog privremenog organa sa kojima je razgovarao o načinu kako zajednički da rešavaju neke od problema sa kojima se meštani ovih sela susreću.

U selima Suvo Grlo i Banje skoro polovina stanovništva su deca a po rečima člana opštinskog veća Srbice, Rajka Tomaševića, ovde ih živi 110 i poklon paketi koje su dobili danas od prijatelja iz opštine Žabalj su ih posebno obradovali.

"Prilika je da se zahvalimo Vladi Srbije, Kancelariji za KiM, predsedniku Aleksandru Vučiću što misle na nas i ulažu, pre par dana dobili smo mehanizaciju, građevinski materijal, ljudi su bili skeptični ali se sada bore da ostanu ovde, zahvaljujući upravo Vladi Srbije", rekao je Tomašević.

Marijana Rajković i Jovana Tomašević pohađaju Srednju tehničku školu u Suvom Grlu, ističu da je najveća snaga meštana sloga koja vlada među njima i da je mladima osnovna okupacija škola.

"Generalno nemamo mnogo uslova za aktivnosti nakon škole, tako da nam je škola glavni izvor zanimacije tako da se znatno razlikuje život ovde od života naših vršnjaka koji žive u gradu", kaže Jovana Tomašević.

Meštani ističu da poslednjih godina nisu imali bezbednosnih problema sa komšijama Albancima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.