Simić: Srpski narod razočaran u međunarodnu zajednicu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2018, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Srpski narod razočaran u međunarodnu zajednicu

Poslanik srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je srpski narod, posle odluke Prištine da formira vojsku Kosova, potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunardnog prava i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Slavko Simić je rekao da narod na severu pokrajine već danima zabrinuto prati destruktivnu politiku koju Priština sprovodi i dobro razume poruke i odluke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << donosi, a koje su uperene protiv srpskog življa i države Srbije.

Istakao je da je srpski narod od juče potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunarodnog prava, i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

- Potpuno smo razočarani jer su dozvolili da se krši takozvani ustav Kosova koji svojim najvišim pravnim aktima jasno definiše postojanje ovlašćenja i mandat postojećih bezbednosnih snaga - ukazao je Simić.

Sa druge strane, kako kaže, srpski narod na severu Kosova je i ohrabren od državnog rukovodstva.

- Dobili smo jedno veliko ohrabrenje od našeg predsednika Aleksandra Vučića i naše cele Vlade koji su pokazali apsolutnu odgovornost prema srpskom narodu, apsolutnu odgovornost prema poziciji koju Srbija ima na globalnom nivou i jasno smo juče razumeli poruku koju nam je predsednik poslao - naveo je Simić.

On je ponovio poruku predsednika: Ukoliko vas napadnu, Srbija će imati mehanizama da vas zaštiti.

- To je snažna poruka koju smo mi ovde dobro razumeli, tako da se na severu Kosova i svuda gde Srbi žive nakon predsednikovog obraćanja oseća atmosfera sigurnosti i bezbednosti - rekao je Simić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simić: Srbi na Kosovu i Metohiji razočarani i zabrinuti

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2018

Predstavnik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da su Srbi na Kosovu i Metohiji, nakon odluke Prištine da transformiše BSK u oružane snage, potpuno razočarani u međunarodnu zajednicu koja je dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunardnog prava i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.