Simić: Projekat ZSO je naš imperativ

Izvor: RTS, 13.Maj.2017, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Projekat ZSO je naš imperativ

Slavko Simića iz Srpske liste rekao je za RTS da ta lista neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština. Projekat ZSO je naš imeprativ i mi ćemo biti politički posvećeni da Zajednicu srpskih opština firmiramo šrto pre, istakao je Simić.
Na pretnje iz Prištine reaguju i Srbi na Kosovu i Metohiji. Slavka Simića iz Srpske liste iz studija televizije Most u Zvečanu rekao je za RTS da su Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na KiM navikli na ovakve pretnje ali da neće pristati na ucene.

"Ove izjave su za unutrašnje potrebe Albanaca. Zna se gde su državne granice, to neće određivati nikakva demarkacija, niti razgraničenje ", rekao je Simić.
Prema njegovim rečima, ovakve poruke su neodgovorne, ne doprinose miru, i da očekuje reakaciju međunarodne zajednice, pre svega Brisela.
"Ukoliko se nastavi sa ovakvom retorikom, do održavanja izbora, sigurno da ćemo biti u jednoj veoma lošoj situaciji", kaže Simić.
Srpska lista neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština. "Projekat ZSO je naš imeprativ i mi ćemo u narednom periodu kao stranka isključivo biti posvećeni politički da ZSO formiramo što pre", istakao je Simić.
"Pored ZSO fokusiraćemo se i na poljoprivredni razvoj, da sačuvamo posao i da kroz ekonomski razvoj, infrastrtukturni razvoj  stovrimno pozirtivan ambijent za opstanak i povratak", rekao je Simić. 
Insistiraćemo da sačuvamno sve od vitalnog ineteresa za srpski narod na KiM jer bili smo u prethodnom periodu u lošoj situaciji zbog toga što se naord suočava sa mnogim problemima, ističe predstavnik Srpske liste. 
Približavaju se izbori na Kosovu i Metohiji. Srpskla lista je oduvek okupljala one koji su želeli da pravaziđu sve političke, stranačke i lične nesuglasice, koje su bile kod političkih predstavnika Srba do 2014. godine. Kako kaže, u Srpskoj listi biće mesta za sve koji budu hteli da se bore u političkoj areni za prava i interese svoje zajednice, kaže Simić.
"Srspka lista insistira na jedinststvu i za sve koji žele da se iskreno i otovoreno bore za interese svog naroda i koji žele da unesu dinamiku, energiju i rad - biće mesta i nadam se da će za naredne izore izaći jedinstveno", kaže Simić. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predsednik Srpske liste na Kosovu: Izjave Haradinaja ne doprinose miru, Brisel da reaguje

Izvor: BKTV News, 13.Maj.2017

Predsednik poslaničke grupe Srpska lista u Skupštini Kosova Slavko Simić izjavio je danas da izjava Ramuša Haradinaja ne doprinosi miru i da se takve izjave koriste za unutrašnje potrebe Albanaca...Simić je rekao da se takve izjave daju zbog vanrednih parlamentarnih izbora koji su zakazani za 11....

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.