Simić: Napad u Goraždevcu je terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Napad u Goraždevcu je terorizam

Predsednik Srpske liste Slavko Simić ocenio je danas da je napad na Srbe u Goraždevcu akt terorizma i da Srbima koji žive u enklavama kosovska policija mora pružiti potpunu zaštitu.

"Kao predsednik Srpske liste smatram da su predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić dali ispravnu i tačnu kvalifikaciju svih ovih napada i KPS konačno mora pružiti potpunu zaštitu Srbima koji žive u enklavama", navodi se u izjavi Simića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dostavljenoj agencija Beta.

Pojedini kosovski mediji juče su preneli da je Simić o napadu na Srbe u Goraždevcu dao drugačiju izjavu od Vučića koji je taj napad ocenio terorističkim. Ti mediji napisali su da se Simić time suprotstavio stavu zvaničnog Beograda.

"Na žalost još nema pomaka oko pronalaženja počinioca terorističkog napada u Goraždevcu i posebno srpski narod i srpsku Listu zabrinjava to što se za manje od 24 sata nakon napada u Goraždevcu desio i napad u selu Srbobran", naveo je danas Simić.

On je naveo i da su se danas u pojedinim kosovskim medijima pojavile informacije da će sedište specijalnog suda za zločine OVK biti na Kosovu.

"Hteo bih da napomenem da Zakon o specijalnom sudu koji je Skupština Kosova usvojila predstavlja okvir unutar koga će se određeni slučajevi voditi i rešavati, a napisi pojedinih medija imaju za cilj da te medije stave u prvi plan", naveo je Simić.

Prethodno je rečeno da će sedište Specijalnog suda biti van Kosova, ali je Koha ditore danas objavila da bi sedište suda ipak trebalo da bude u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.