Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Mitrovica potpisala sporazum sa USAID-om

Direktor misije Amerčke agencije za međunarodni razvoj na Kosovu Džejms Houp ( James Hope) i gradonačlnik opštine Severna Mitrovica Goran Rakić potpisali su danas Memorandum o razumevanju koji treba da potvrdi partnerstvo o sprovodjenju programa Unapredimo Kosovo zajedno ( USAID Advancing Kosovo Together, AKT), javlja dopisnik RSE.

Houp je izjavio da će zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << potpisanom memorandumu raditi na razvoju preduzetništva, poboljšanju položaja zajednica i da će program nastojati da pomogne opštinskim vlastima da pruže dobre usluge građanima.

“Tokom prve godine ovog programa ukupna investicija iznosiće oko 200.000 američkih dolara”, rekao je Houp.

Rakić se zahvalio predstavnicima USAID-a istakavši da će podrška malim i srednjim preduzećima, zdravstvenom centru i školskim ustanovama biti veoma značajna.

USAID-ov AKT program osmišljen je sa ciljem da se poboljša konstruktivna medjuetnička saradnja i integracija između većinskih i manjinskih zajednica što je od suštinskog značaja za bezbednost i stabilnost regiona, smatraju u USAID-u.

Kroz ovaj program USAID je do danas uspostavio direktno partnerstvo sa 16 opština na Kosovu : Gračanica, Klokot, Parteš, Ranilug, Novo Brdo, Štrpce, Obilić, Gnjilane, Istok, Klina, Peć, Vučitrn, Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Memorandum o razumevanju USAID-a i Severne Mitrovice

Izvor: RTS, 24.Nov.2015

Direktor misije Američke agencije za međunarodni razvoj na Kosovu Džejms Houp i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić potpisali su Memorandum o razumevanju koji treba da potvrdi partnerstvo u sprovođenju programa "Unapredimo Kosovo zajedno". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.