Severna Makedonija i dalje bez odluke o zatvaranju granice sa Srbijom

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 12:53

Severna Makedonija i dalje bez odluke o zatvaranju granice sa Srbijom

Komisija za zarazne bolesti Severne Makedonije odložila je najavljeno eventualno donošenje preporuke za ponovno zatvaranje granice sa Srbijom i tzv. Kosovom.

Ministar zdravlja Severne Makdonije Venko Filipče rekao je za portal A1 da za sada stanje sa geranicama ostaje kako jeste, dok se ne dobiju potrebne informacije iz susednih zemalja.

Kako je objavila Televizija Telma, ta komisija danas neće Vladi Severne Makedonije dostaviti preporuku za zatvaranje graničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prelaza sa Srbijom i tzv. Kosovom.

Prama izvorima u Komisiji za zarazne bolesti čekaće se dodatne informacije i narednih nekoliko dana će se slediti razvoj epidemiološkog stanja u Srbiji i na Kosovu da bi se ponovo odlučivalo o eventualnom zatvaranju severne granice.

Mogućnost za ponovno "spuštanje rampe" dolazi samo šest dana nakon što je Severna Makedonija u potpunosti otvorila granice za strane državljane, od kada u zemlju dnevno udje u proseku 5.000 putnika, navodi Telma.

Prema Teleziviziji Alsat M, koja progam emituje pretežno na albanskom jeziku, na sasatanku Komisije se "vodila žestoka debata za i protiv zavaranja granice sa Kosovom i Srbijom", i deo članova "sumnja da je taj predlog politički motivisan i da Vlada sama treba da donese odluku".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.