Šesti protest Jedan od pet miliona održan u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesti protest "Jedan od pet miliona" održan u Beogradu

U Beogradu je večeras održana šesta protestna šestnja pod sloganom "Jedan od pet miliona", a njeni učesnici su ponovili ranije zahteve.

Kolona je krenula sa platoa ispred Filozofskog fakulteta i kretala se Svetogorskom i Takovskom ulicom pored RTS-a, zatim kroz Kneza Miloša, Kralja Milana i Terazija.

Na početku protesta, građanima koji su ispunili Studentski trg i Vasinu ulicu, obratili su se glumac Branislav Trifunović i predstavnica Srba sa Kosova Rada Trajković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Trifunović je rekao da je iz Kraljeva peške u Beograd krenula grupa od osam "hrabrih" ljudi koji će stići u Beograd 16. januara na godišnjicu ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića. U taj pohod su, kako je naveo, krenuli kao simbol otpora i borbe za zemlju bez političkih ubistava.

"U sredu 16. januara ćemo se okupiti da bismo se setili čoveka koji je 20 dana pred smrt rekao 'ima nas više'", rekao je Trifunović i ponovio zahtev da se otkriju ubice Ivanovića.

On je napomenuo da se protesti održavaju i u Kragujevcu i Novom Sadu, a od 18. januara ih očekuje i u Kruševcu i Užicu.

"Sve nas je više i doći ćemo do brojke zbog koje će ostati bez fotelje", poručio je Trifunović ocenivši da će oni koji dođu na "kontramiting" biti tu zbog straha i zbog novca.

Rada Trajković je u svom obraćanju rekla da je Slobodan Milošević "pokorio" Srbe na Gazimestanu da bi se ustoličio, a da to isto radi i Aleksandar Vučić "uz pomoć mafije koja je na kraju ubila i Olivera Ivanovića".

"Ustoličio je u Beogradu poligraf pravde za Milana Radoičića koji je umešan u organizaciju ubistva Ivanovića", rekla je Trajkovićeva i zatražila da se Radoičić izruči Prištini.

Ona je zahvalila vladiki Grigoriju na podršci i dodala da je vladika Teodosije doživeo da Srpska lista zabrani dolazak u crkve na božićne praznike.

Organizatori protesta i danas su ponovili zahteve, među kojima je zahtev da se rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića, da se otkriju nalogodavci napada na novinare i opozicionare, da se direktor RTS-a Dragan Bujošević povuče sa funkcije, kao i da opozicija dobije pet minuta prostora u Dnevniku RTS-a.

Prvi protest pre pet nedelja organizovan zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića.

Učesnici protesta duvali su u pištaljke i lupali u bubnjeve, noseći različite transparente.

S.Lista: "Rent-a-Rada" opravdala dnevnicu albanskog lobija

Gomila laži koju je na večerašnjem protestu Beogradu iznela Rada Trajković dovoljno je da opravda "masnu dnevnicu koju je dobila od albanskog lobija", saopštila je Srpska lista.

Na tom protestu, kako se ukazuje, "pet milijardera" - Đilas, Jeremić, Stefanović, Obradović i "Rent-a-Rada Trajković" - ni danas nisu pomenuli takse kojima Priština ugrožava život Srba na Kosmetu.

"Promocija kosovskog pravosuđa, koje je Srbima u nebrojenom broju slučajeva uništila život lažnim optužbama, svojstvena je samo onima koji su plaćeni da vređaju Srbiju i srpski narod", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, "Rada sa Savskog venca" ni večeras ne reče da je to pravosuđe pokojnog Olivera Ivanovića držalo tri godine bez dokaza, da su ga svi albanski mediji tri godine na naslovnim stranama proglašavali ratnim zločincem.

"Te tri godine ona je ćutala, nikada nije prisustvovala nijednom ročištu ili protestu za Oliverovu slobodu, dok su predsednik Vučić i Vlada Srbije u Savetu bezbednosti i svakom prilikom međunarodnoj zajednici govorili o ovom pravnom nasilju i zahtevali njegovo oslobađanje", piše u saopštenju.

"Rent-a-Rada sa Savskog Venca" nije rekla ni da je to kosovsko pravosuđe držalo Bogdana Mitrovića u devetoj deceniji života bez ijednog dokaza, da je optužilo svakoga ko se drzne i pokuša da se vrati na svoje ognjište, ali i oslobađalo desetine onih sa krvavim rukama srpske dece iz Goraždevca, srpskih žetelaca iz Starog Gracka, članova porodice Stolić ili drugih stratišta srpskog naroda.

"Ista ta Rada se sa Kušnerom smejala na pomen Žute kuće i slučaj trgovine organima otetih Srba, a Srbima u centralnom Kosmetu je ostala u pamćenju kao neko ko je kao nekakav aga vedrio i oblačio sa mesta direktora KBC Gračanica. Bez Rent-a-Rade se u to vreme nije smelo ni roditi ni umreti, a o zapošljavanju i da ne pričamo", piše u saopštenju.

Na kraju, kako se napominje, očekivano je da "Rada sa Savskog venca" vređa sopstvenu državu i predsednika Vučića, jer joj više nije dozvoljeno da otima budžetski novac namenjen Srbima na Kosmetu od kog kupuje stanove po Beogradu, pa je potrčala svojim starim mentorima u Prištini i na Zapadu, da iskuka još koji evro, dolar, funtu za nekretnine u centru Beograda.

"Kako god, Đilas, Jeremić, Obradović i Stefanović - lažna opozicija, lažni lideri, lažne patriote, lažni moralisti - zaslužuju da im se pridruži i lažni predstavnik Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković, koju je na Kosmetu srpski narod na svim izborima odbacio kao gnojno tkivo političke prošlosti. Sada Rent-a-Rada maglu može da prodaje samo na Savskom Vencu", ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šesti protest "Jedan od pet miliona" održan u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2019

BEOGRAD - U Beogradu je večeras održana šesta protestna šestnja pod sloganom "Jedan od pet miliona", a njeni učesnici su ponovili ranije zahtijeve.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.