Sent Kits i Nevis priznao Kosovo

Izvor: B92, 28.Nov.2012, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sent Kits i Nevis priznao Kosovo

Priština -- Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo je da je karipska država Sent Kits i Nevis priznala nezavisnost Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, ministar Enver Hodžaj je juče u Njujorku dobio pisanu notu o priznanju Kosova od te ostrvske zemlje.

Sent Kits i Nevis čine dva mala karipska ostrva, na kojima živi 51.000 stanovnika. Ova zemlja je postala nezavisna 1983. godine.

Tokom lobiranja za priznanje, Hodžaj je čak dva puta posetio tu bivši britansku koloniju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovo priznala država Sent Kits i Nevis

Izvor: Mondo, 28.Nov.2012

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je karipska država Sent Kits i Nevis priznala nezavisnost Kosova...Kako se navodi u saopštenju, ministar Enver Hodžaj je juče u Njujorku dobio pisanu notu o priznanju Kosova od strane te ostrvske zemlje...Sent Kits i Nevis čine dva mala...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.