Senke nad Sunčanom dolinom

Izvor: KMnovine.com, 25.Sep.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senke nad ''Sunčanom dolinom''

Kapitalni projekat Vlade Srbije na KiM, zahvaljujući politici koju režim u Beogradu vodi, na ponižavajući način doveden u pitanje.


   
Marko Đurić, uzurpator ERP Teodosije i Ivan Teodosijević pred još maketom naselja.
   



 
Takozvano "ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje" separatističke tvorevine "republike Kosovo" podnelo je krivičnu prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << protiv opštine Zvečan (pri svom sistemu) zbog toga što nije primenila nalog o obustavi radova na izgradnji naselja "Sunčana dolina" koje finansira Vlada Srbije, piše "Gazeta ekspres".

U tekstu pod nazivom "Srbija nastavlja da gradi ilegalno naselje na severu Kosova", prištinski list piše da je "Sunčana dolina" jedna od najvećih investicija Srbije na Kosovu i projekat koji treba da naseli više od 1.500 stanovnika "iz Srbije" na sever Kosova.

Lokalne vlasti u Zvečanu navode da će projekat biti završen do sredine 2018. godine, a prema navodima Kancelarije za KiM, Beograd planira da investira oko 25 miliona evra u taj projekat.

Ovo "minisarstvo" pri separatističkim vlastima, naložilo je opštini Zvečan da obustavi građevinske radove i zatražilo od lokalnih srpskih vlasti da podnesu dokumentaciju o izgradnji ovog naselja, navodi Zeri.

Prema saopštenju iz ministarstva za okolinu, direkcija za urbanizam opštine Zvečan na dan inspekcije nije bila spremna da ponudi dokumentaciju koju je tražio separatistički "inspektorat".


KM Novinama je potrebna vaša podrška - KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.