Seljimi: Odlaganje jednako zabrani ulaska Kosova u Unesko

Izvor: Blic, 09.Nov.2015, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seljimi: Odlaganje jednako zabrani ulaska Kosova u Unesko

Odlaganje odluke o prijemu Prištine u Unesko, jednaka je zabrani ulaska Kosova u tu organizaciju, izjavio je danas zamenik šefa kosovske diplomatije Petrit Seljimi.

- Odlaganje odluke o Kosovu je kao i zabrana ulaska Kosova u Unesko. Čemu odlaganje? Nema nikakve svrhe da se odlaže nešto što je već završeno - rekao je Seljimi za beogradsku televiziju B92.

Prema njegovim rečima, Unesko u svom statutu podržava mir u svetu preko saradnje u nauci, kulturi i obrazovanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog čega prištinske vlasti smatraju da bi članstvo Kosova u Unesku bilo bolje za mir na Balkanu nego Kosovo van Uneska.

Da se na Kosovu ishod sutrašnje rasprave u Generalnoj konferenciji Uneska smatra sasvim neizvesnim potvrdjuje i pisanje "Telegrafa", koji prenosi da delegacija Prištine trenutno ne može da predvidi da li će uspeti da obezbedi neophodne dve trećine glasova za odluku o članstvu u toj specijalizovanoj agenciji UN.

Taj prištinski list, naime, piše da pojedine zemlje članice Uneska, koje su priznale Kosovo, do petka nisu predale akreditive zbog čega neće ni moći da glasaju. Reč je o šest zemalja - Antigva, Dominikanska Republika, Kirabati, Maršalska ostrva, Nauru i Niue.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.