Selaković: Beograd se svoje obaveze da se uzdrži od kampanje „odpriznavanja“ nezavisnosti samoproglašenog Kosova drži

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2021, 08:26

Selaković: Beograd se svoje obaveze da se uzdrži od kampanje „odpriznavanja“ nezavisnosti samoproglašenog Kosova drži

Beograd se svoje obaveze da se uzdrži od kampanje za “odpriznavanja” nezavisnosti samoproglašenog Kosova, drži i držaće je se, ali ako obaveze budu prekršene sa druge strane, znamo šta nam je činiti, poručio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. Selaković je, na pitanje da li je tačno da 10-ak država spremno je da povuče svoje odluke o priznanju Kosova, ukoliko Priština krene u proces ponovnog priznanja, odgovorio da je Beograd lojalan partner i odgovoran prema onome što se dogovori. “Vašingtonskim sporazumom je uspostavljen dogovor da Beograd ne vodi kampanju ‘odpriznavanja’, niti da se Priština prijavljuje za članstvo u međunarodnim organizacijama ili da vodi novu kampanju priznavanja. Mi se svoje obaveze držimo i držaćemo je se, a ako one budu prekršene sa druge strane znamo šta nam je činiti”, rekao je Selaković. On je podsetio da je i predsednik Srbije rekao da niko ne treba da potcenjuje našu moć i snagu, zbog toga što smo pribrani, radimo svoj posao, ćutimo i ne talasamo mnogo. “Ono što je svima jasno je da, kada se sa Beogradom nešto dogovorite to se ispunjava i tako će biti u budućnosti”, dodao je Selaković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Veći broj država odustaje od podrške, nego što Priština može da dobije novih priznanja"

Izvor: B92, 03.Avg.2021

Srbija poštuje Vašingtonski sporazum i sve dok se ne dešava suprotno od strane Albanaca Beograd neće povlačiti poteze na daljem povlačenju priznanja Kosova.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.