Šef UNMIKA: Ne spekulisati o političkim motivima ubistva policajca

Izvor: Press, 29.Avg.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef UNMIKA: Ne spekulisati o političkim motivima ubistva policajca

Zarif je, na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu, uputio izraze saučešća porodici Stevana Sinđelića, pripadnika kraljevačkog odreda žandarmerije koji je ubijen na dužnosti, i rekao da je u toku utvrđivanje okolnosti zločina i traganje za počiniocima.

Zarif, koji je kao šef UNIMIK-a specijalni predstavnik generalnog sekretara UN, pohvalio je konstruktivni stav Vlade Srbije, koja je pozvala kosovske Srbe da učestvuju na izborima na Kosovu, i pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je kosovske lidere da formiranje vlade u Prištini vide kao najhitniji zadatak.

Podsetivši da je specijalni tužilac Klint Vilijamson 29. jula predstavio izveštaj o dosadašnjem toku istrage u vezi s navodima iz izveštaja švajcarskog senatora Dika Martija o zločinima nad Srbima i drugim nealbancima na Kosovu, Zarif je ocenio da taj izveštaj od velikog značaja za pomirenje i jačanje vladavine prava.

Kosovska skupština treba, prema njegovim rečima, da što pre preduzme korake kako bi specijalni sud za procesuiranje tih zločina bio formiran, najkasnije početkom sledeće godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.