Sednice Skupštine Kosova zakazane za 2. i 3. oktobar

Izvor: B92, 28.Sep.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednice Skupštine Kosova zakazane za 2. i 3. oktobar

Priština -- Vanredna sednica Skupštine Kosova na čijem je dnevnom redu rasprava o programu Vlade Ramuša Haradinaja biće održana 2. Oktobra.

Na zahtev Demokratskog saveza Kosova za 3. oktobar je zakazana sednica na kojoj će premijer odgovarati na optužbe jednog broja građana naselja Dardanija u Prištini o navodnima da je ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo maltretirao grupu Albanaca, rekao je predsednik parlamenta Kadri Veselji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Šefica kancelarije Evropske unije Natalija Apostolova u sredu je pozvala poslanike Skupštine Kosova da se posvete aktivnostima u Skupštini i izrazila je zabrinutost zbog nefunkcionisanja parlamenta nakon njegovog konstituisanja.

Sa njom se danas složio i američki ambasador na Kosovu Greg Delavi koji je rekao da bi Skupština trebalo da počne sa radom što pre moguće i da služi građanima.

"Ozbiljni problemi moraju da se reše sada", napisao je Delavi na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.