Sednica kosovske skupštine prekinuta odmah pošto je otvorena

Izvor: RTS, 07.Sep.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica kosovske skupštine prekinuta odmah pošto je otvorena

Prekinuta konstitutivna sednica kosovske skupštine zbog nepojavljivanja poslanika koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova. Igor Simić iz Srpske liste kaže da će podržati formiranje organa skupštine.
Poslanici DPK su u zahtevu za održavanje današnje sednice tražili da bude nastavljena u 10 časova, a predsedavajući ju je zakazao u 11 časova.

Predsedavajući Adem Mikulovci je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po prekidu nastavak sednice zakazao za 14 časova.
Na dnevnom redu je izbor predsednika skupštine i nekoliko potpredsednika parlamenata.
Igor Simić iz Srpske liste kaže da će podržati formiranje organa skupštine.
"Kada su u pitanju dalji politički koraci i eventualno formiranje nove vlade, o tome ćemo odluku doneti nakon što budemo obavili konsultacije sa predsednikom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem", rekao je Simić.
Konstitutivna sednica kosovske skupštine počela je 3. avgusta i još nije okončana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SKUPŠTINA KOSOVA Ponovo bez kvoruma; Srpska lista dobija tri ministarska mesta u vladi Haradinaja

Izvor: Blic, 07.Sep.2017

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova, šesti po redu, prekinut je danas odmah na početku jer nije bilo kvoruma, a predsedavajući Adema Mikulovci, najstariji poslanik najavio je da će sednica biti nastavljena u 14 časova. U nastavku sednice treba da bude izabran predsednik i pet potpredsednika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.