Sednica Skupština Kosova o zidu i smeni Tahiri u sredu

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupština Kosova o zidu i smeni Tahiri u sredu

Skupština Kosova noćas je posle maratonske rasprave prekinula sednicu zbog nedostatka kvoruma za glasanje o predlogu rezolucije o uklanjanju zida u Severnoj Mitrovici i donela odluku da o tome nastavi raspravu u sredu.

Sednica je prekinuta sat posle ponoći, dok je predsednik parlamenta Kadri Veselji zatražio od šefa poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Palja Ljekaja da iz predloga rezolucije ukloni prve dve tačke u kojima se zahteva smenjivanje ministarke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za dijalog s Beogradom Edite Tahiri i prekidanje razgovora sa Srbijom.

Sednica je prekinuta uz dogovor da se pre srede održi sastanak šefova poslaničkih grupa kako bi se pokušala usaglasiti rezolucija.

Premijer Kosova Isa Mustafa je u raspravi rekao da se dijalog sa Srbijom neće prekidati.

Jednoglasni je zahtev svih poslanika da se zid na severu Mitrovice pod hitno ukloni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.