Sećanje: 22 godine od otmice i ubistva monaha Haritona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 18:53

Sećanje: 22 godine od otmice i ubistva monaha Haritona

Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska podsetila je danas na godišnjicu kidnapovanja i ubistva monaha Haritona Lukića, kojeg su 15. juna 1999. godine u Prizrenu oteli pripadnici OVK.

"Danas se molitveno sećamo našeg monaha Haritona Lukića, kojeg su albanski ekstremisti OVK kidnapovali u Prizrenu 15. juna 1999. godine. Njegovo telo je pronađeno godinu dana kasnije i sahranjeno. Pronađen je bez glave, jer su ga ekstremisti obezglavili", stoji u objavi Eparhije Raško-prizrenske.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Godišnjica od otmice i ubistva monaha; OVK odgovorna za zločin FOTO

Izvor: B92, 15.Jun.2021

Prizren -- Danas je godišnjica od kidnapovanja i ubistva monaha Haritona Lukića kog su oteli pripadnici OVK...Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska podsetila je danas na godišnjicu kidnapovanja i ubistva monaha Haritona Lukića, kojeg su 15. juna 1999. godine u Prizrenu oteli pripadnici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.