Savići obučeni i nahranjeni

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savići obučeni i nahranjeni

Dvanaestočlana porodica Savić iz Zebinca u gnjilanskom kraju na Kosmetu, zahvaljuje se svih ljudima koji su odvojili novac, komad garderobe i poslali prvu lutku za najmlađu, petogodišnju Anu.

Više nisu sami: Porodica Savić  

- Hvala vam mnogo. Neizmerno sam zahvalna i mnogo sam srećna. Hvala dobrim ljudima što su se setili da pošalju pomoć za moju decu. Bog nek ih čuva - poručuje majka Gospava.

O porodici Savić, koja mukom sastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kraj sa krajem razvlačući na mesec dana i 12 gladnih usta simboličnu i neredovnu socijalnu pomoć, "Vesti" su pisale u okviru teme o siromaštvu na Kosovu. Tekst "Deca koja jedu golubove" o majci Gospavi i ocu Ljubiši Saviću koji čekaju komad hleba iz narodne kuhinje, kako bi prehranili mališane, i često vagaju dinar potreban i za lečenje 11-godišnje Jelene koja pati od epilepsije nikoga nije ostavio ravnodušnim.

 

Ani lutke, ostaloj deci slatkiši

Akciji za pomoć Savićima prudružili su se i novinari "Vesti" koji su mališanima poslali pomoć, uglavnom u garderobi. Našoj Redakciji javila su se i dva donatora koji su Savićima uputili novčanu pomoć, ali nisu želeli da o njima pišemo.

Poklon paket Savićima poslala je i Milica Šišić iz Regenzburga. Gomila igračaka namenjena je mališanima, lutka Ani a pismo Gospavi i Ljubiši: "Čitala sam u "Vestima" o muci s kojom gajite svoju decu. Nadam se da će se Ani dopasti lutka koja pleše i da sam joj ispunila želju...", napisala je donatorka i izrazila nadu će i drugi pomoći Savićima u granicama svojih mogućnosti.

Naše kolege iz Nezavisne srpske TV mreže na Kosmetu: TV Mir u Leposaviću, TV Most u Zvečanu, TV Herc u Štrpcu, TV Puls u Šilovu i Produkcija Nju pres u Čaglavici, kao i KiM Radio, odmah su pokrenule humanitarnu akciju i za nedelju dana sakupile najosnovnije kako bi pomogli porodici Savić da prezimi. Pomoć koja se ovom prilikom mahom sastojala u garderobi uručili su Nenad Milenković, vlasnik TV Pulsa i Budimir Ničić iz produkcije Nju pres.

- Nećemo se na ovome zaustaviti. Napravićemo još veću akciju da pomognemo Savićima. Pozvao bih sve dobrotvore da se priključe akciji, kao i nadležne institucije da se uključe i da probamo da rešimo njihove probleme - kaže Nenad Milenković iz TV mreže.

Petogodišna Ana najviše se obradovala dečjim igračkama, a svojoj prvoj lutki odmah je nadenula ime - Kika. Na Jeleninom licu se pojavio redak osmeh.

- Najveći problem mi je što mi devojče nije zdravo. Da mi je ona zdrava, za ostalo bismo se snalazili kako znamo i umemo, a pošto je bolesna pare idu za nju, 200 do 300 evra na lekove mesečno. Na svaka tri meseca su kontrole na Institutu za majku i dete u Beogradu. Ali, i za odlazak treba para - dodaje Gospava koja je sa Ljubisavom u nehumanim uslovima odgajila Dragana, Draganu, Zorana, Lazara, Miodraga, Jelenu koja gotovo svakodnevno ima epileptične napade, Slađana, Marinu i petogodišnju Anu. Najstariji sin studira, troje je u srednjoj i dvoje u osnovnoj školi, i svi su odlični đaci.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.