Savetnik Haradinaja, Seljimi saslušan u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik Haradinaja, Seljimi saslušan u Prištini

Bivši komandant glavnog štaba takozvane Oslobodilačke vojske Kosova Sulejman Seljimi saslušan je danas u Prištini pred istražiteljima Specijalnog suda u svojstvu osumnjičenog.

Vest da je Seljimi, poznat i pod nadimkom "sultan" ispitan, potvrdili su njegovi advokati Tom Gaši i Gaj Smit koji su i rekli da je on ispitan kao osumnjičeni a ne svedok, prenose prištinski mediji.

Seljimi, koji je prošle nedelje postavljen za političkog savetnika Ramuša Haradinaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovarao je na opšta pitanja, rekli su njegovi advokati i dodali da je ispitivanje bilo kraće od drugih i da za sada nema razloga za podizanje optužnice protiv njega.

Seljimi je krajem januara pušten na uslovnu slobodu nakon pet godina zatvora u kome je bio zbog zločina nad civilima.

On će do 2020. godine biti pod prismotrom policije ali ga, najverovatnije sledeće sedmice, očekuje i saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.

Seljimi je osuđen u slučaju "Drenička grupa", u kojem je 10 pripadnika bivše OVK osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine.

Sulejman Seljimi je do kraja 1998. godine bio komandant glavnog štaba OVK, kada ga je na tom mestu zamenio Agim Čeku. Bio je pripadnik "Dreničke grupe", a osuđen je za mučenje zatvorenika u logoru OVK u Likovcu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.