Sastanak poslanika sa ambasadorom Ukrajine

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak poslanika sa ambasadorom Ukrajine

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom razgovarali su sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji Nj.E. Viktorom Nedopasom. Predsednik PGP Jovan Palalić je pozdravio dobre odnose naša dva slovenska naroda, kao i činjenicu da Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova. Postoji mogućnost daljeg razvoja i proširenja saradnje u oblastima ekonomije, privrede, obrazovanja i transfera znanja, a pogotovo sa AP Vojvodinom, koja tradicionalno razmenjuje znanja u oblasti privrede i agrarne industrije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa Ukrajinom. Predsednik PGP je istakao da je jedan od krajnjih ciljeva saradnje potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi bio od koristi za obe zemlje.

Ambasador Nedopas je pozdravio veliku zainteresovanost narodnih poslanika za članstvo u PGP sa Ukrajinom, pohvalio je prijateljske odnose dve zemlje, i pozvao delegaciju Narodne skupštine da, zajedno sa predsednikom Narodne skupštine, dođe u zvaničnu posetu Ukrajini. Takođe je naglasio da se nada nastavku saradnje u oblasti zakonodavstva, vojno-bezbednosnoj, ekonomskoj i kulturnoj sferi. Ambasador Nedopas je takođe podsetio da ove godine Ukrajina slavi 1025. godina od uvođenja hrišćanstva i pozvao delegaciju Narodne skupštine da prisustvuje ovoj manifestaciji.

Član Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom, narodni poslanik Dragomir J. Karić izrazio je uverenje da će parlamentarna saradnja dati doprinos u razvoju ukupnih ukrajinsko-srpskih odnosa i dodao da je Srbija otvorena za saradnju i u oblasti nauke, visokoškolstva i kulture. Prema njegovim rečima u prethodnoj godini ostvaren je veći obrt novca između naše dve zemlje nego što je to statistika zabeležila dodavši da sam taj podatak u mnogome ohrabruje. Karić smatra da se zakonskom regulativom, sa obe strane, poslovanje privrednika mora osigurati mnogo snažnije kako bi i ulaganja bila veća.





Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.