Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Mar.2024, 10:24

Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine danas u Briselu

BEOGRAD – U Briselu će danas biti održan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, tokom kojeg se očekuje da će se razgovarati o odluci takozvane Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe dinara, ali i o drugim pitanjima u okviru dijaloga. Delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji […]
Vest Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine danas u Briselu objavljena je na sajtu Vojvodina uživo....
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine - o ZSO i zabrani dinara na KiM

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2024

U Briselu će biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da će se razgovarati na tehničkom nivou o svim pitanjima, uključujući Zajednicu srpskih opština i ukidanje dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kurti: Ne prihvatamo predloge za dinar koji su u suprotnosti sa uredbom Centralne banke Kosova

Izvor: Blic, 19.Mar.2024

Aljbin Kurti, prištinski premijer, tvrdi da danas u Briselu ukidanje dinara na KiM nije tema dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. Kako kaže, nije pitanje "da li imate dinar ili nemate, već da li CBK treba da bude nezavisna institucija ili ne".

Nastavak na Blic...

"TO IM JE JEDINI IZVOR PRIHODA" Odluka o zabrani dinara na KiM ugrožava egzistenciju osoba sa invaliditetom

Izvor: Blic, 19.Mar.2024

Sporna odluka banke i vlade u Prištini o zabrani upotrebe dinara znatno je otežala pristup socijalnim primanjima iz centralne Srbije velikom broju osoba sa invaliditetom, a jednom delu njih na Kosovu i Metohiji potpuno onemogućila ostvarivanje ovog prava.

Nastavak na Blic...

Petković nakon nove runde dijaloga u Briselu: Omogućiti rad ‘Poštanske štedionice’

Izvor: Danas, 19.Mar.2024

Direktor Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas u Briselu, nakon nove runde dijaloga Beograda i Prištine, da je jedan od predloga Beograda za rešavanje pitanja dinara kao platežnog srestva na prostoru Kosova i Metohije - nastavak rada "Poštanske štedionice"...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VojvodinaUzivo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VojvodinaUzivo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.