Sastanak državnog vrha

Izvor: RTS, 13.Feb.2013, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak državnog vrha

Na sastanku državnog vrha u kabinetu predsednika Srbije postignuto apsolutno jedinstvo po pitanju nastavka pregovora Beograda i Prištine, u koje Srbija ulazi "samopouzdano i sa jasnim ciljem", rekao novinarima po završetku sastanka Nikolićev savetnik Marko Đurić.

18.00 - Završen sastanak državnog vrha na kom se razgovaralo o novoj rundi razgovora Beograda i Prištine i evropskim integracijama.

16.55 - Počeo sastanak državnog vrha. 

Savetnik predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Republike Marko Đurić rekao je da je na večerašnjem sastanku državnog vrha u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića postignuto apsolutno jedinstvo po pitanju nastavka pregovora Beograda i Prištine, u koje Srbija, kako je rekao ulazi "samopouzdano i sa jasnim ciljem",

Sastanaku su pored predsednika prisustvovali premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ministarka lokalne samouprave i regionalnog razvoja Verica Kalanović, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Posle završetka sastanka, Đurić je rekao da je cilj uspostavljanje zajednice opština koja bi omogućila Srbima na Kosovu i Metohiji da uživaju onakav stepen prava kakav dolikuje građanima Evrope u 21. veku.

Savetnik predsednika je ponovio da po svim važnim pitanjima za koja se predviđa da će biti otvorena postoji puno državno jedinstvo, a Beograd očekuje i od druge strane da pokaže minimum predsnosti da se postigne kompromis.

Đurić je rekao i da vlasti Srbije ne očekuju da im EU ispostavi zahtev za ukidanje "paralelnih institucija" na severu KiM, a da od Brisela očekuje da ostane nepristrasan.

Tema sastanka su, kako je istakao bili nastavak dijaloga sa Prištinom i evrointegracije, a državni vrh ovom prilikom nije razgovarao o odnosima u vladajućoj koaliciji i drugim aktuelnim temama.

Susret državnog vrha prethodi novoj rundi razgovora premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija u Briselu 19. i 20. februara, ali i putu Vučića 20. februara u Nemačku, zemlju čiji bi stav mogao da bude presudan za određivanje datuma za početak pregovora o članstvu Srbije u EU.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sastanak državnog vrha kod predsednika

Izvor: Mondo, 13.Feb.2013

Najviši državni zvaničnici sastaće se danas u 16.30 u Predsedništvu Srbije. Teme sastanka biće Kosovo, razgovori u Briselu, odlazak vicepremijera Aleksandra Vučića u Nemačku i evropske integracije, nezvanično saznaje RTS...Državni vrh Srbije sastaće se danas u 16.30 u zgradi Predsedništva...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.