Sastanak Vučića i Grenela

Izvor: RTS, 24.Jan.2020, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Vučića i Grenela

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za Kosovo i Metohiju Ričardom Grenelom.
Ričard Grenel je doputovao u Beograd iz Prištine. Najavio je da će u fokusu razgovora sa Vučićem biti ekonomija i otvaranje novih radnih mesta.

Poručio je i da je neophodno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pitanja iz prošlosti ostave po strani. Kako je rekao, predsednik Tramp neće dozvoliti da rešavanje odnosa Beograda i Prištine traje dugo, ako nema napretka.
Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da, kada Sjedinjene Države kažu da nema rokova za postizanje eventualnog sporazuma, misle na neku vrstu političkog sporazuma do koga bi moglo da dođe ako se nastave razgovori.
Istakao je da Ričard Grenel upozorava da Tramp želi neki napredak kao što je dogovor o avio-liniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grenel i Vučić: Srbija i Kosovo počinju pregovore o železničkom saobraćaju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2020

Radne grupe iz Srbije i sa Kosova u ponedeljak će otići u Berlin kako bi sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Greneleom (Richard Grenell) razgovarali o uspostavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, saopšteno je nakon sastanka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.