Saslušanje Mitrovića sutra u Prizrenu

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanje Mitrovića sutra u Prizrenu

Priština -- Bogdan Mitrović, uhapšen u Suvoj Reci, biće saslušan sutra u Osnovnom sudu u Prizrenu, pre isticanja policijskog pritvora od 48 sati, javlja RTS.

Advokat Dejan Vasić braniće Mitrovića od optužbi kosovskog tužilaštva da je navodno počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Vasić je danas posetio Mitrovića u pritvoru u Prizrenu i naveo da će se on pojaviti pred sudijom u 8:30.

"Mitrović sumnja da je sve ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što mu se dešava 'maslo' njegovog prvog komšije, koji već godinama uzurpira njegovu imovinu i koji već godinama sprečava Srbe da se vrate u selo Mušutište. Mitrović i njegova porodica su bili ugledni Srbi u selu i on je bio zadužen za pregovore i dogovore, vezane za povratak Srba", rekao je Vasić, prenosi RTS.

"Ovo je nešto što se često dešava i nešto što može da se desi svakome od nas. Međutim, ono što mene brine jeste ćutanje Euleksa u odnosu na ovaj predmet", kaže Vasić i napominje da je već prošlo 24 sata i da je Euleks morao da reaguje.

"Nije da nemam poverenja u lokalno tužilaštvo, u lokalni sud, međutim, misija Euleksa je baš zbog toga osnovana, da oni problemi koji su politički i oni koji imaju neku težinu vezanu za rat budu procesuirani, pre svega, od sudija te misije", dodao je Vasić.

Mitrović (74) iz Sopine, uhapšen je u pnedeljak tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.