Saslušani svedoci u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: B92, 18.Jan.2022, 23:42

Saslušani svedoci u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini saslušanjem svedoka tužilštva danas je nastavljeno suđenje optuženima za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića.

Na današnjem suđenju su ispitani Z. V. i Z. O. službenici Elektrokosmeta u severnom delu Kosovske Mitrovice, preneo je RTS.

Jedan od svedoka naveo je da su iz njegove službe intervenisali 5. januara 2018. na popravci instalacije u ulici Sutjeska, a u kojoj je Ivanović ubijen 16. janauara.

Takođe je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je električni stub na kome je intervenisano napajao strujom kancelariju Ivanovićeve Građanske inicijative.

Nakon intervencije, prema navodima svedoka Z.V, tokom januara nije bilo radova na instalaciji u navedenoj ulici.

Drugi svedok Z. O. potvrdio je da je poslednji kvar u toj ulici prijavljen 5. januara i da je istog dana otklonjen, kao i da nakon tog datuma nije bilo planskih isključenja struje.

Svedok Z.O. je rekao i da mu nije poznato da li je na elektičnom stubu koji se nalazi u ulici Sutjeska bilo nadzorne kamere.

Pretresi koji su zakazani za sutra i prekosutra su otkazani zbog bolesti advokata Mahmuta Haljimija, branioca optuženog Marka Rošića.

Suđenje će se nastaviti 22, 28. februara i 4. marta, kada će biti saslušana još četiri svedoka.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara, dok se Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete za zloupotrebu službenog položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.