Saslušani radnici Pošte

Izvor: RTS, 09.Mar.2012, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani radnici Pošte

Konačnu odluku o uhapšenim radnicima "Pošte Srbije" doneće sutra Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici, saznaje KiM radio. Ministarstvo za Kosovo traži da Euleks preuzme slučaj.

Uhapšene radnike "Pošte Srbije" Dragana Martinovića i Ratomira Trajkovića iz Ugljara saslušao je opštinski javni tužilac u Gnjilanu, koji je odlučio da slučaj ustupi Opštinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudu u Kosovskoj Kamenici, jer je krivično delo za koje se terete počinjeno na teritoriji te opštine.

Direktor radne jedinice "Pošte Srbije" na Kosovu Ranđel Nojkić rekao je za KiM radio da se uhapšeni terete za krivično delo nedozvoljene trgovine.

"Terete ih bez ikakvih materijalnih dokaza. Čak ni tužilac danas nije izneo nikakve dokaze. Oni su kod sebe imali samo račune koje je trebalo da podele na Kosovu korisnicima usluga Telekoma, TV totala, i poslovnih banaka u Srbiji", rekao je Nojkić.

Prema Nojkićevim rečima, uhapšeni će do sutra ostati u pritvorskoj jedinici u Gnjilanu.

Martinović i Trajković su uhapšeni u četvrtak uveče na administrativnom prelazu Bela zemlja, a kosovska policija im je odredila zadržavanje od 48 sati.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju zatražilo je da Euleks preuzme slučaj. U saopštenju se navodi da postoji opravdana sumnja da je ovo hapšenje, koje je izvela Jedinica kosovske policije za privredni kriminal, još jedan pokazatelj da Priština želi da izvrši novi pritisak na Srbe.

Priština onemogućava obavljanje delatnosti privrednih subjekata koji su prisutni na Kosovu i Metohiji i koji nemaju nikakav politički uticaj, već olakšavaju život građana kroz svoje svakodnevne aktivnosti, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju upozorava predstavnike međunarodne zajednice i Euleks da Priština nastavlja sa provokacijama i pritiscima na Srbe, u trenutku kada postoje sporazumi koje podržava Evropska unija.

Ovakva politika Prištine direktno utiče na pogoršavanje ionako složene situacije.

Smatramo da misija EU treba da demonstrira statusnu neutralnost i preuzme inicijativu, jer se i u budućnosti mogu očekivati slične aktivnosti Prištine, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.