Читај ми!

Poštari i dalje u pritvoru

Konačnu odluku o uhapšenim radnicima “Pošte Srbije” doneće sutra Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici. Uhapšeni radnici ostaju u pritvoru do isteka odluke o njihovom policijskom zadržavanju.

Dvojica radnika "Pošte Srbije", još uvek su u pritvoru, potvrdio za RTS ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

Do informacije o oslobađanju Dragana Marinkovića i Ratomira Trajkovića došlo je usled nesporazuma na liniji Euleks u Prištini, njihove kancelarije u Beogradu i Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Uhapšeni radnici ostaće u pritvoru do isteka odluke o njihovom policijskom zadržavanju.

Marinković i Trajković su danas, kako je rekao direktor radne jedinice "Pošta Srbije" na Kosovu i Metohiji Ranđel Nojkić, saslušni u Opštinskom sudu u Gnjilanu, a terete se za nedozvoljenu trgovinu.

Nojkić je rekao da je slučaj prenet na Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici na čijoj teritoriji je počinjeno navodno krivično delo i da bi pred tim sudom dvojica radnika do sutra trebalo da se izjasne o navodnoj krivici.

"Terete ih bez ikakvih materijalnih dokaza. Čak ni tužilac danas nije izneo nikakve dokaze. Oni su kod sebe imali samo račune koje je trebalo da podele na Kosovu korisnicima usluga Telekoma, TV totala, i poslovnih banaka u Srbiji", rekao je Nojkić.

Martinović i Trajković su uhapšeni u četvrtak uveče na administrativnom prelazu Bela zemlja, a kosovska policija im je odredila zadržavanje od 48 sati.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju ranije danas zatražilo je da Euleks preuzme slučaj. U saopštenju se navodi da postoji opravdana sumnja da je ovo hapšenje, koje je izvela Jedinica kosovske policije za privredni kriminal, još jedan pokazatelj da Priština želi da izvrši novi pritisak na Srbe.

Priština onemogućava obavljanje delatnosti privrednih subjekata koji su prisutni na Kosovu i Metohiji i koji nemaju nikakav politički uticaj, već olakšavaju život građana kroz svoje svakodnevne aktivnosti, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju upozorava predstavnike međunarodne zajednice i Euleks da Priština nastavlja sa provokacijama i pritiscima na Srbe, u trenutku kada postoje sporazumi koje podržava Evropska unija.

Ovakva politika Prištine direktno utiče na pogoršavanje ionako složene situacije.

Smatramo da misija EU treba da demonstrira statusnu neutralnost i preuzme inicijativu, jer se i u budućnosti mogu očekivati slične aktivnosti Prištine, saopštilo je Ministarstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво