Saradnja advokatskih komora

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja advokatskih komora

Predsednici advokatskih komora iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i sa Kosova potpisali su danas Memorandum o razumevanju i saradnji radi jačanja nezavisnosti pravne struke.

Sporazum su u beogradskom hotelu Metropol potpisali predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević i njegove kolege iz Makedonije, Albanije, Federacije Bosne i Hercegovine i sa Kosova, Nikola Dodevski, Fatmir Brakaj, Branko Marić i Ibrahim Dobruna.

Đorđević je, posle potpisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sporazuma, rekao da se saradnja uspostavlja radi jačanja nezavisnosti pravne struke i vladavine prava.

"Odavno već postoji ideja da se sve države u regionu posvete jačanju vladavine prava i pravne sigurnosti, pre svega radi interesa građana i ta ideja se polako ostvaruje uz pomoć Balkanske regionalne mreže za vladavinu prava", rekao je Đorđević.

On je istakao da je jačanje vladavine prava u interesu građana, kao i da su Memorandum o razumevanju i saradnji potpisali predsednici regionalnih advokatskih komora.

Saradnja advokatskih komora je uspostavljena posle dvodnevne regionalne konferencije na kojoj su učestvovali i predsednik Američke advokatske komore Vilijam Habard i predsednica Saveta advokatskih komora i pravnih udruženja Evrope Marija Slazak.

Predsednik Američke advokatske komore Vilijam Habard ocenio je da je važno ojačati pravnu struku i istaći da niko nije iznad zakona.

"Važno je istaći značaj vladavine prava, Vladavina zakona označava jako i nezavisno pravosuđe koje radi u interesu građana u transparentnim procesima", rekao je Habard.

Konferenciju je organizovala Balkanska regionalna mreža za vladavinu prava, a pomogla joj je Američka agencija za međunarodni razvoj USAID.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokati iz regiona zaključili Memorandum o saradnji

Izvor: Blic, 28.Mar.2015

Predsednici advokatskih komora Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Makedonije potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju kojim regulišu međusobnu saradnju i podršku...Svi potpisnici Memoranduma istakli su nakon potpisivanja da će taj prvi formalni akt saradnje omogućiti jačanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.